krisg Napisano 2 Lipca 2006 Napisano 2 Lipca 2006 Witam. Od jakiegoś czasu przy prędkości powyżej 45km/h słyszę dość głośne (raczej metaliczne) tarcie w tylnym kole. NIe jest to łańcuch bo tarcie zarówno jest przy pedałowaniu, ale też wtedy gdy przestanę.. Gdy zwolnię poniżej 45km/h wszystko przestaje. Na początku myślałem że to źle wyregulowana przerzutka- ale przecież nie było by tego objawu bez pedałowania. na pewno nie trateż hamulce. Więc pozostaje tylko gdzies na kasecie albo na piaście( podwójnie uszczelniana jest)! Spotkał się ktoś z takim przypadkiem. Nie wiem jak się za to wziąć i sprawdzić... przy takiej prędkości nie ma czasu na zastanawianie się i nasłuchiwanie gdzie to trzeszczy... PS. przebieg mam nie cały 1000km. bez zmiany łańcucha.
BikeMac Napisano 3 Lipca 2006 Napisano 3 Lipca 2006 zaprowadz rower do serwisu i powiedz co sie dzieje......moze bedą wiedzieli o co biega. Tak apropo ja też mam GIANTa RINCONa 2005 Ja mam luzy na kasecie na 7 biegu :/ wymienie za jakisc czas sobie na Shimano
krisg Napisano 4 Lipca 2006 Autor Napisano 4 Lipca 2006 No z serwisem to wiem że zawsze można iść... tylko pisałem dlatego że może ktoś miał podobnie i problem jest znany... Najpier troche pokombinuje sam... w ostateczności odwiedzę serwis...
BikeMac Napisano 4 Lipca 2006 Napisano 4 Lipca 2006 moze to być kaseta jezeli masz na niej luzy. Ja mam, ale aktualnie nie przeszkadza mi to w jezdzie.
krisg Napisano 4 Lipca 2006 Autor Napisano 4 Lipca 2006 no własnie popatrzyłem i na kasecię mam luz. zoabczymy jak bedzie po dokręceniu. Ale dziwne bo przecież jak napisałem na początku... jak przestałem pedałować to też słyszałem to tarcie....
krisg Napisano 5 Lipca 2006 Autor Napisano 5 Lipca 2006 trzeba mieć specjalny klucz do kasety. Nie jest on drogi. w rinku 2005 kaseta jest zakładana w całości, jedynie jako tj. nakrętkę robi ostatnia zębatka-czyli 8. i ją się dokręca... czyli zakładasz całośc (7 żebatek0 i potem dokręcasz 8... jescze tego nie robiłem sam... dokładnie moge Ci napisac jak odda mi znajomy kluczi wtedy spróbuje sobie dokręcic sam..
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.