piotree Napisano 3 Sierpnia 2014 Napisano 3 Sierpnia 2014 Cześć Problem polega na tym, że maneka tylnej przerzutki działa tylko na biegach 4-7. Manetka redukcji biegu(łańcuch wskakuje na wyższą tarczę) to nie jest dżwignia, tylko kadratowy ok 1cm2 gudzik z napisaem LOW. Żeby zredukować bieg trzeba nacisnąć guzik LOW, który kiedy działa wydaje sie siebie "kliknięcie". A kiedy bieg jest na czwórce, nic się nie dzieje, nie ma reakcji, nie ma "kliknięcia" i nie ma szans aby łańcuch wszedł na 5 tarczę. Regulacja nic nie pomaga - czy odkece baryłkę linki na maska, czy poluzuje i tak nie ma żadnej reakcji a guzik manetki można dusić bez żadnego oporu i żadnej reakcji przerzutki. Myślę, że przerzutka jest uszkodzona. Szukałem w necie jakiegoś info dotyczącego budowy, czy naprawy Nexave 7 Speed ale nic nie ma. Może ktoś wie jak działają tego rodzaju manetki, co to za typ manetek i może mi pomóc poradzić sobie z tą awarią,. Rower nie jest mój, więc nawet nie mogę domyślać się zmian i przyczyn w działaniu przerzutki. Dzięki! Pozdrawiam PS
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.