Snaqu Napisano 2 Sierpnia 2014 Napisano 2 Sierpnia 2014 Siema, mam kilkuletniego krossa hexagon v4, napęd już się troche wytarł i niektóre ząbki są połamane a biegi nie wchodzą idealnie. Myślałem nad kupnem przerzutki tylnej i przedniej, kasety, korb, suportu. I właśnie nie wiem jakie modele nie znam się na tym, kupić takie jak były seryjnie montowane tylko że nowe ? Czy polecacie coś innego ?
elton29 Napisano 2 Sierpnia 2014 Napisano 2 Sierpnia 2014 Jak mnie pamięć nie myli to hex miał wolno-bieg 7 sp i klamko-manetki, ogólnie hex ma dość ciężka ramę i bardzo słaby osprzęt , wszystko zależy od tego ile masz kasy bo żeby chociaż zamontować kasetę sp trzeba by wymienić tylna piastę lub całe koło, to samo z manetką.
pplol112 Napisano 2 Sierpnia 2014 Napisano 2 Sierpnia 2014 popatrz sobie jakies serie np shimano w zaleznosci ile masz kasy i bedziesz mial pewnosc ze wszystko bedzie pasowalo jak kupisz wszystko z jednej seri
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.