rolkarz1 Napisano 1 Sierpnia 2014 Napisano 1 Sierpnia 2014 Witam forumowiczów! Aktualnie znajduję się w niemczech, jeszcze przez najbliższe dwa miesiące. Los sprawił, że tydzień temu skradziono mi mojego praktycznie nowego MTB 29" nad czym bardzo ubolewam. Nadzieje na odnalezienie z każdym dniem maleją i powoli zaczynam rozglądać się tym razem nad szosą, która mi się marzyła od dawna, a że akurat jest okazja to szukam Rozglądałem się odrobinę za rowerami nowymi i widzę, że wychodzą trochę drożej niż w polsce (tak przynajmniej sądzę) ale może jakaś używka? Myślicie, że lepiej rozejrzeć się tutaj za używkami czy kupić rower w polsce zarówno nowy lub używany? Mój budżet to około 4000 złotych. Wielkie dzięki za każdą pomoc Pozdrawiam
czach Napisano 1 Sierpnia 2014 Napisano 1 Sierpnia 2014 Skoro jesteś w Niemczech to może rowery Rose? http://www.roseversand.de
rolkarz1 Napisano 1 Sierpnia 2014 Autor Napisano 1 Sierpnia 2014 Wyglądają nieźle, jeden z nich nawet jest w moim zasięgu cenowym, wygląda całkiem ładnie http://www.rosebikes.pl/bike/rose-pro-sl-2000-2015/aid:745547 Czekając do września może jakiś rabat by się trafił. Rozumiem, że sprzedaż jest jedynie wysyłkowa. Jest to sprawdzona firma? To moja pierwsza szosa i nie słyszałem wiele o tej marce
kadargo Napisano 1 Sierpnia 2014 Napisano 1 Sierpnia 2014 To bardzo zacna i ceniona marka, szczególnie tu na miejscu.
czach Napisano 1 Sierpnia 2014 Napisano 1 Sierpnia 2014 Ta nowa 2000 SL (model na 2015) będzie na 105 11rz, ale trzeba czekać 5 tygodni. Miałem okazję przejechać 30 km na modelu na 2014 rok. Miałem wówczas szosę na Sorze. Robiła różnicę.
Klecko Napisano 1 Sierpnia 2014 Napisano 1 Sierpnia 2014 Nie wiem gdzie siedzisz w tych Niemczech ale zajrzyj do tej sieci sklepów http://www.zweirad-stadler.com/standorte/uebersicht.html .Mają teraz bardzo duże obniżki. Na stronie internetowej wszystkiego nie mają, trza osobiście tam jechać i obejżeć . Ja zakupy robiłem w Hnowerze.
rolkarz1 Napisano 1 Sierpnia 2014 Autor Napisano 1 Sierpnia 2014 No gdyby trzeba było czekać 5 tygodni, to zamawiając jeszcze w sierpniu rower do mojego wyjazdu by przyszedł. Aktualnie jestem w Dreźnie. Widzę, że jeden z salonów jest w Lipsku, całkiem niedaleko. Jak mi się uda to sprawdzę. No i nie ukrywam, że ta 2000 SL wygląda całkiem nieźle porównując do innych modeli w tej kategorii cenowej. Tylko musiałbym przejść się do jakiegoś sklepu, żeby przymierzyć rozmiar ramy.
kamar59 Napisano 1 Sierpnia 2014 Napisano 1 Sierpnia 2014 Los sprawił, że tydzień temu skradziono mi mojego praktycznie nowego MTB 29" nad czym bardzo ubolewam. Nadzieje na odnalezienie z każdym dniem maleją i powoli zaczynam rozglądać się tym razem nad szosą, która mi się marzyła od dawna, a że akurat jest okazja to szukam Niemcy są bogate i kradną rowery szkoda.
rolkarz1 Napisano 1 Sierpnia 2014 Autor Napisano 1 Sierpnia 2014 kamar59- szkoda, zwłaszcza, że nie było mnie raptem 4 godzinki i rower stał przypięty pod blokiem kolegi. Podwójna szkoda, bo to był model 2014 i zbyt długo się nim nie nacieszyłem
rodszyld69 Napisano 1 Sierpnia 2014 Napisano 1 Sierpnia 2014 może znajdzie się gdzieś na targowisku,alledrogo bądź na OLX.pl
rolkarz1 Napisano 1 Sierpnia 2014 Autor Napisano 1 Sierpnia 2014 rozglądam się ciągle po mieście gdzie tylko jestem i jutro jadę na pchli targ, bo tam ponoć dużo ludzi sprzedaje "znaleziska". Policja też "szuka" ale jak widać ja również zacząłem szukać…następcy
czach Napisano 1 Sierpnia 2014 Napisano 1 Sierpnia 2014 Skonsultuj się z przedstawicielem Rose. :-) Poprowadzi Cię jak za rączkę. Podasz swoje wymiary: wzrost, przekrok, długość ramienia itp. i dobiorą Ci rozmiar ramy. :-)
rolkarz1 Napisano 2 Sierpnia 2014 Autor Napisano 2 Sierpnia 2014 Dzięki wielkie! Tak zrobie. Dziś przejechałem się do salonu speca w okolicy, żeby przymierzyć ich rower i zobaczyć orientacyjnie jaki rozmiar i już wiem, że szosa nie będzie złym wyborem
rolkarz1 Napisano 4 Sierpnia 2014 Autor Napisano 4 Sierpnia 2014 o tyle o ile w rozmiar ramy już znam, mam problem z rozmiarem butów. Korzystając z rabatu 10% przy zakupie buty + pedały chciałem wziąć http://www.rosebikes.pl/article/rose-rrs-07-road-shoes/aid:550337 Tylko wie ktoś może jak wyglądają te rozmiary w cm? Nigdzie nie mogę ich odnaleźć a konsultant wysłał mi tabelę ze strony
rodszyld69 Napisano 4 Sierpnia 2014 Napisano 4 Sierpnia 2014 w naszych sklepach internetowych podają długość wkładki poproś konsultanta czy napisz do nich niech zmierzą i Ci wyślą, powinni to zrobić bo to dla nich pieniądze
paulsen Napisano 5 Sierpnia 2014 Napisano 5 Sierpnia 2014 o tyle o ile w rozmiar ramy już znam, mam problem z rozmiarem butów. Korzystając z rabatu 10% przy zakupie buty + pedały chciałem wziąć http://www.rosebikes.pl/article/rose-rrs-07-road-shoes/aid:550337 Tylko wie ktoś może jak wyglądają te rozmiary w cm? Nigdzie nie mogę ich odnaleźć a konsultant wysłał mi tabelę ze strony Proszę zmierzyć stopę i podać długość. Podpowiem na priva jaki rozmiar, ewentualnie można zamówić dwa, sąsiednie rozmiary i potem za darmo jeden zwrócić, a firma odda pieniądze.
rolkarz1 Napisano 5 Sierpnia 2014 Autor Napisano 5 Sierpnia 2014 Konsultant dziś rano mi odpowiedział, że rozmiar 47 to odpowiednik 30 cm. Więc myslę, że będą akurat Dzięki Trafiła się dodatkowa promocja na buty, więc rower z zestawem został zamówiony, teraz tylko czekać
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.