Skocz do zawartości

[cross do 3500] cube nature pro czy ghost cross 5500

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tak jak w temacie, rower głównie do jazdy po ścieżkach rowerowych, czasami wjazd do lasu, ale na utwardzone leśne szlaki. Poniżej specyfikacje obu rowerów. Intersesuje mnie, co o nich sądzicie, plusy i minusy. Pozdrawiam i dzięki za wypowiedzi

1 Cube Nature Pro

http://www.cube.eu/pl/bikes/tour/nature/nature-pro-men-black-anodized/

2 Ghost Cross 5500

http://www.ghost-bikes.com/bikes-2014/bike-detail/cross-5500/

Napisano

postaram się być obiektywny choć Cube lepiej mi  się podobają :w00t:

1 Ghost -  gorszy amortyzator,napęd lepsza tylna przerzutka ale gorsza przednia, korby to samo, lepsze ma hamulce,  gorsze koła i większa waga

2 Cube - dodatkowo na plus za ładniejszą ramę ale to subiektywna opinia, rama jest dłuższa więc i główka niższa więc pozycja bardziej sportowa

Napisano

Jeżeli uda Ci się znaleźć (ja nie miałem szczęścia) bierz Cube'a. Sam czekam na kolekcję 2015 (zarówno Cube jak i Radon).

Napisano

kenzo, ja mam ten sam rozmiar i także nie znalazłem czarnego :) Chyba musimy poczekać na przyszły sezon. Swoją drogą Nature Pro bardzo szybko się rozszedł. Nawet w Niemczech ich już nie mają. Pozostaly pojedyncze sztuki 50. Mi sprzedawca, który mailował do Niemiec w sprawie Nature Pro, proponuje cały czas Tonopaha w promocyjnej cenie 4800, ale to dla mnie za drogo. Inny zamiast Nature Pro zaproponował właśnie tego Ghosta z tematu. No i ciekawy jestem, jaki będzie Nature Pro 2015, bo model z 2014 był moim zdaniem brzydszy niż ten z 2013. Zwrocileś uwagę?

Napisano

Ten Ghost jest biedny w osprzęcie jak w tym przedziale cenowym, Cube lepszy ale i tak przegrywa z moim Evado 7 którego możesz kupić za ~3,3tys. 

Napisano

oczywiście, że Evado 7.0 ma najlepszy osprzęt, ale róznica w normalnym uzytkowaniu między nim a nature pro jest praktycznie niezauważalna. A takie rzeczy jak anodowana rama czy wewnętrzne prowadzenie linek daja dużą radochę. Wizualnie moim zdaniem to jest przepaść.

Napisano
Wizualnie moim zdaniem to jest przepaść.

Co kto lubi ja szukałem stonowanych kolorów to mi bardziej odpowiadał, zresztą dla złodzieja świecący Cube też będzie lepiej przyciągał :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...