Alkkoo Napisano 31 Lipca 2014 Napisano 31 Lipca 2014 Witam. Postanowiłem złożyć sobie mtb na street. Mając już ramę zamówiłem suport,ośkę i korby (wszystko w jednej paczce, która powinna jutro przyjść). Wykręcając stary, zniszczony suport zauważyłem, że gwint w mufie nie jest taki, jaki być powinien. Stary suport jakby przeskoczył o jeden ząbek, przez co był krzywo wkręcony, jednak nigdy nie było to jeżdżone. I moje pytanie tutaj: czy jest możliwość jakoś nagwintowania w jakiś sposób tej ramy? Obawiam się, że jutro przyjdzie sprzęcior truvativ'a, a rama będzie niezdatna do użytku.. Z góry mówię - nie wiem nawet co to jest za rama, ale jest 100% w alu (jakaś starsza). Pomocy!
Mod Team michuuu Napisano 31 Lipca 2014 Mod Team Napisano 31 Lipca 2014 Do serwisu, jeżeli mają czym to przegwintują i powinno być dobrze. Jeżeli ubytek gwintu duży to można nałożyć przed gwintowaniem np: http://www.cx80.pl/nasze-produkty/auto-weld-spawanie-na-zimno/cx-80-auto-weld-spawanie-na-zimno Wypełni ubytek a gwintownik swoje zrobi.
Alkkoo Napisano 31 Lipca 2014 Autor Napisano 31 Lipca 2014 Ubytek duży raczej nie jest, ale obawiam się, że z moim szczęściem coś pójdzie nie tak.. zobaczymy jutro jak będę próbował wkręcać normalny suport. Szkoda tylko, że u mnie w okolicy nie ma żadnego gwintownika, ani żadnego serwisu.. :/
Mod Team michuuu Napisano 31 Lipca 2014 Mod Team Napisano 31 Lipca 2014 Jeżeli będzie opór przy wkręcaniu albo pójdzie krzywo to jednak warto uderzyć do serwisu bo zniszczysz gwint do końca.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.