Skocz do zawartości

[pedały] przeskakiwanie

mala09

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam nowy rower i kilku dniach jazdy zaczęły mi tak jakby przeskakiwać (?) pedały, nie bardzo wiem jak to opisać, czy to bardziej przeskakiwanie czy "chrupanie" ? :icon_lol:  w każdym bądź razie, mam nadzieję, że ktoś mnie zrozumiał, bo zależy mi na tym, żeby dowiedzieć się co może być przyczyną i jak temu zaradzić.

Napisano

a czy może mi ktoś powiedzieć jak to sprawdzić? kiedyś byłam w serwisie z podobnym problemem i Pan nawet nie obejżał problemu, a od razu stwierdził, że to łożyska w pedałach- tym się zasugerowałam.. ale skoro inne opcje wchodzą w grę to może ktoś mi powie jak to sprawdzić? bo jeżeli mam znowu jechać do serwisu, gdzie z góry usłyszę, że muszę wymienić pedały to wolę sama poszukać przyczyny

Napisano

kręcąc dłonią wszystko jest ok, dopiero podczas jazdy, pod ciężarem ciała jest odczuwalne przeskakiwanie

Napisano

kręcąc dłonią wszystko jest ok, dopiero podczas jazdy, pod ciężarem ciała jest odczuwalne przeskakiwanie

Korby są dokręcone ? Jeżeli tak, to możliwe, że suport jest źle przykręcony albo łożyska uszkodzone .
Napisano

a jakieś nietypowe narzędzie (tzn. konkretnie rowerowe) będzie mi potrzebne? wolę się dowiedzieć, zanim zacznę kombinować :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...