Skocz do zawartości

[1000-1200 zł] MTB lub Cross

RSh

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam forumowiczów,

chciałbym kupić sobie rower w przedziale 1000-1200 zł. Roweru będę używać do dojazdów do pracy a także do pojeżdżenia dla samej rozrywki, kiedyś może jakieś dłuższe wypady. Głównie będą to normalne drogi, myślę że ok 80% czasu właśnie na zwykłych drogach będę jeździć, 20% to jakieś drogi leśne. Mam ok 193cm wzrostu i waga ~85-88kg, rama myślę więc że 21". Czytałem sporo o Lazaro Integral V3, nie ma go niestety obecnie na allegro, byłaby jakaś ciekawa, solidna alternatywa? Z góry przepraszam jeśli podałem w tytule złe rodzaje, jestem w tych sprawach laikiem ;) . Z góry dzięki za pomoc :)

Napisano

A jak oceniasz mniej więcej poszczególne podzespoły? Co może być piętą achillesową w tym modelu?

Napisano

w tej cenie roweru na pewno amortyzator nie jest najlepszy dobrze że ma blokadę, napęd klasy alivio, jeżdziłem w swoim czasie na tej klasie osprzętu i chwale sobie, koła dwukomorowe więc dośc mocne szkoda że nie są oczkowane albo sa a ja nie widzę :icon_question: w rowerach markowych ze te pieniądze dostaniesz na pewno gorszy osprzęt dla mnie to opłacalny zakup

Napisano

No to po 10 najpewniej kupię ten rower, dzięki za pomoc :)
Możesz mi jeszcze powiedzieć jaki dodatkowy osprzęt wziąć, głównie chodzi mi o błotniki i światła, czy jest to kwestia pójścia do rowerowego i kupienia pierwszego lepszego zestawu?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...