fragi Napisano 28 Lipca 2014 Napisano 28 Lipca 2014 Witam, kilka dni temu zakupiłem Tribana 500 na stronie Decathlonu, dziś doszła paczka. Niestety albo i stety ale oprócz roweru, faktury i formularza zwrotu towaru nie było nic więcej. Czy orientuje się ktoś czy decathlon powinien mi dać jakąś instrukcję do roweru czy cos więcej ?
Yason Napisano 28 Lipca 2014 Napisano 28 Lipca 2014 Ostatnio też kupowałem w Decathlonie rower, miało to miejsce bezpośrednio w sklepie. Też byłem zdziwiony brakiem jakiejkolwiek książeczki/karty gwarancyjnej/instrukcji, więc specjalnie zapytałem o to przy kasie - wychodzi na to że roszczenia gwarancyjne i serwis rozpatrywane są tylko na podstawie paragonu/faktury.
henrus Napisano 29 Lipca 2014 Napisano 29 Lipca 2014 Ciekawe czy w takim przypadku będą odrzucać reklamacje tłumaczeniem że rower użytkowany niezgodnie z przeznaczeniem ???
Baikal Napisano 29 Lipca 2014 Napisano 29 Lipca 2014 Polecam zalozyc karte decathlonu, nie trzeba mieiec zadnych rachunkow, faktor spore ulatwienie bo maja wszystko w systemie no i dodatkowe bonusy i czasami dluzsze gwarancje,
QQQ13 Napisano 18 Sierpnia 2014 Napisano 18 Sierpnia 2014 Kiedyś miałem rower z decathlonu i instrukcje obsługi dostałem na płycie CD. Co do karty decathlonu również polecam ja założyć. Przy reklamacji nie musisz mieć dowodu zakupu, tylko musisz wykazać że dany rower kupiłeś w danym sklepie a w tym pomoże Ci karta.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.