Skocz do zawartości

[800-1200] Lazaro do lasu/miasto ?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Poszukuję roweru, który miałby służyć do jazdy po mieście jak i po lesie po utwardzonych dróżkach. 1.83m wzrostu, 75-80 kg wagi.

Przestawiam linki z przykładowymi leśnymi dróżkami, którymi bym się poruszał dróżka 1 oraz dróżka 2 - mniej więcej odzwierciadlają te, po których się poruszam.

W podanym przedziale cenowym znajomy polecił rower Lazaro Senatore v3 cross w cenie ~~1200 zł.

Po przejrzeniu aukcji tego samego człowieka znalazłem jeszcze 2 modele tej firmy - Lazaro v2 oraz Lazaro v1 w cenach odpowiednio ~~1000zł oraz ~~850zł.

Mam 2 pytania w związku z tymi rowerami:

1) Czy ten typ roweru nada się do jazdy po opisanych przeze mnie drogach ? Osobiście wydaje mi się, że tak - ale dobrze poznać jeszcze kogoś opinię.

2) Czy jest sens dokładać trochę pieniędzy do tego najdroższego za 1200 zł ? Czy te poprzednie również powinny dobrze służyć, czy jednak różnica w jakości części jest spora i nie opłaca się za bardzo?

Napisano

1. w zupełności wystarczy

2 jak masz kasy to kupuj senatore v3 napęd alivio lepszy od pozostałych i Ci troche posłuży oraz posiada blokadę amortyzatora co jest dobrą opcją jak będziesz jeździł asfaltem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...