Miasekk Napisano 25 Lipca 2014 Napisano 25 Lipca 2014 Witam jak w temacie szukam roweru dla siebie. Jestem kompletnym amatorem jeśli chodzi o jazdę na rowerze, ale wiem, że im lepszy sprzęt tym większy komfort jazdy. Będę jeździł po podkarpaciu czyli dosyć nieregularnym terenie. Mam 185cm wzrostu.Zastanawiałem się nad tym rowerem, podobno bardzo dobry: http://www.unibike.pl/fusiongts.html
leniwyzaskroniec Napisano 25 Lipca 2014 Napisano 25 Lipca 2014 ostatnio widziałem coś lepszego w tej cenie już na deore czyli troche wyżej. Z tego co patrze ten ma w miare koła, ale osprzet można dostać lepszy w tych pieniądzach. Poszukam i dam Ci linka. Wszystko zależy od tego jak jeździsz. Co do amortyzatora moge powiedzieć, że przy niższych temperaturach można zapomnieć, że on jest. Przy wyższych jest w miare. edit: Pierwsze pytanie i zasadnicze gdzie i jak jeździsz. Po podkarpaciu mało mówi, bo można gdzie pojeździć w terenie, ale asfaltu też nie brakuje. Jeśli wiecej asfalt i teren delikatny to może pomyśl nad rowerem crossowym.
Miasekk Napisano 25 Lipca 2014 Autor Napisano 25 Lipca 2014 No będę jeździł po drogach asfaltowych. Występuję u mnie wiele większych wzniesień, ale również trochę prostej drogi, a słyszałem, że mtb lepiej radzi sobie ze wzniesieniami.
ralfbutton Napisano 26 Lipca 2014 Napisano 26 Lipca 2014 To nieprawda, przy dużych wzniesieniach większe kolo ma przewagę ze względu na lepszy kąt natarcia Ja pomimo, iż 80% czasu jezdze po asfalcie wybralem mtb bo pozostale 20 to las, korzenie, piach
Miasekk Napisano 26 Lipca 2014 Autor Napisano 26 Lipca 2014 Czyli uważacie, że jeśli będę jeździł głównie po asfalcie, to lepszym wyborem byłby cross?
trcs Napisano 26 Lipca 2014 Napisano 26 Lipca 2014 Ja bym brał tego GT aniżeli unibike ktorego podales
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.