mountain99 Napisano 23 Lipca 2014 Napisano 23 Lipca 2014 Dzień dobry. Reanimuję mój stary rower który stał kilka lat... pojeździłem nim parę tygodni i o ile rama nadal mi bardzo odpowiada (stary Trek 6500) to cała reszta jest w zasadzie do wymiany. Kupiłem już koła i hamulce, teraz czas na napęd. Na dobrą sprawę potrzebuję: - kasetę - tylną przerzutkę - łańcuch - korbę - manetki przód + tył Niestety wypadłem całkowicie z obiegu i mam parę pytań: - jakie są różnice grupy SLX względem XT? tylko waga czy coś jeszcze? czy zmiana biegów na XT jest wyraźnie lepsza niż na SLX? - są dwie różnej długości korby do wyboru 170 i 175mm? Te 5mm jest odczuwalne? Jeśli tak to którą wybrać? - klamki hamulcowe które kupiłem są kompatybilne z i-spec (co to jest?), czy manetki SLX/XT będą pasowały? - czym się różni tylna przerzutka w wersji GS/SGS? To chyba tyle, będę wdzięczny za każdą chęć wyjaśnienia mi niejasności/ rozwiania wątpliwości. Miłego dnia i przyjemnych kilometrów nawijanych na koła
beskid Napisano 23 Lipca 2014 Napisano 23 Lipca 2014 Napis XT i szczegóły dotyczące wagi. generalnie nic istotnego. Czy długości ramion są odczuwalne?? I tak i nie sam poczytaj co i jak wyciągając wnioski. Ja w góry mam dłuższą wersję bo "niby" lepiej przenosi siłę. I-spec t po prostu patent do zamontowania klamki i manetki na jednej obejmie. Aby tego użyć trzeba mieć kompatybilną z tym patentem klamkę hamulców. Zmieniarka tylna w obu tych wersjach różni się długością wózka.
mountain99 Napisano 23 Lipca 2014 Autor Napisano 23 Lipca 2014 Rozumiem, czyli generalnie jeśli nie zależy mi na każdym gramie to SLX będzie ok? A może kombinacja: korba, kaseta, łańcuch SLX a manetki i przerzutki XT? Ma to sens dla jakości zmiany przełożeń? O długości ramion poczytam i zmierzę te które mam obecnie, rozumiem że to się mierzy od środka suportu? Ten i-spec... warto to montować za pomocą tego patentu czy lepiej/wygodniej jest oddzielnie? Na co wpływ ma długość wózka? Który wybrać? Za dopłatą jest jeszcze przerzutka M675, czym się różni od 670?
beskid Napisano 23 Lipca 2014 Napisano 23 Lipca 2014 Domyślam się, że chodzi Ci już o napęd 10 sp. Ja bym kupił kasetę z korbą klasy SLX. Manetki jak sporo zmieniasz to warto bardzo XT. Zmieniarki już SRAM'a bo mają ten sam system pracy. Co do I-Spec to ja nie zwracam uwagi na takie bajery. Wartość użytkowa to coś co się liczy a nie czy mam dodatkowa obejmę na manetkę. Sprawa preferencji. Co do wózka to raczej a w zasadzie bezpieczniej SGS. Kup sobie coś od SRAM'a np X9 i będziesz zadowolony.
mountain99 Napisano 23 Lipca 2014 Autor Napisano 23 Lipca 2014 Obecnie mam stary model X-9 z manetkami X-7 i działa to bardzo średnio mimo nowych linek i pancerzy. Chcę czegoś co będzie działało lepiej, zwłaszcza pod obciążeniem. Tak chodzi mi o napęd 10 rzędowy, jak już zmieniam i tak całość to wezmę 10 żeby można było przełożyć w przyszłości do nowej ramy. Stąd pomysł zakupu całej grupy XT, ma to być możliwie długowieczne i przyjemne w codziennej eksploatacji. Gramów nie liczę ale sumarycznie za ciężkie być nie może (nowy rower chciałbym mieć w miarę lekki). Wózek w wersji SGS jest krótszy czy dłuższy? Jeszcze mam pytanie odnośnie wersji, są w tej samej cenie a nie mam pojęcia czym się różnią: na przykładzie grupy SLX M670 od M672??
Jaca911 Napisano 23 Lipca 2014 Napisano 23 Lipca 2014 na przykładzie grupy SLX M670 od M672 SLX FC-m670 to korba 42-32-24, FC-M672 to korba 40-30-22 Ta pierwsza teoretycznie do kół 26 i 27,5 cali druga do 29" Ale czy na pewno? Jest jeszcze FC-M675 czyli korba 2 rzędowa Wózek w wersji SGS jest krótszy czy dłuższy? Długi
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.