selenium Napisano 18 Lipca 2014 Napisano 18 Lipca 2014 WitamZacznę od tego że posiadałem korbę shimano, model bodajże fc-131 która miała przykręconą seryjnie 4 wkręcami plastikową osłonę. Jest to korba raczej niskiej klasy, blaty stalowe, złączone na stałe. Jeżdzę czesto, zazwyczaj krótkie odcinki, rower służy na codzień jako środek transportu. Postanowiłem zainwestować w nowy napęd, oparty o korbę FC-M552. Mój problem polega na tym, iż mamy tam 3 gołe blaty. Szukam coś w rodzaju osłony/rockringu, która uchroniła by moje spodnie od zabrudzeń smarem oraz poszarpania przez 3 największą zębatkę. Kiedyś zanim kupiłem rower xc, miałem endurówkę z jednym blatem z przodu i grubym rockringiem i zdawało to egzamin. W starej korbie też osłona dawała radę, lecz nie da się jej zamontować w nowej korbie. Zatem mam pytanie, czy istnieją wszelkiego typu osłony, lub coś, co moge zastosować abym uniknąl uszkodzenia spodni?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.