Skocz do zawartości

[1600zł] Rower dla ciężkiego użytkownika

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W czym rzecz? Otóż chciałbym zmienić tryb życia z siedzącego przy komputerze na nieco bardziej aktywny. Ważę około 122kg i mam 178cm wzrostu. Kilka lat wstecz bardzo lubiłem jazdę rowerze i chciałbym do tego wrócić. Zależy mi na poradzie jaki rower kupić. Budżet to 1600zł. Rowerkiem chciałbym poruszać się głównie po asfalcie z bardzo nielicznymi zjazdami na drogi polne. W moim mieście nie ma za dużo sklepów rowerowych, więc byłbym skłonny kupić online. Czy jest to w ogóle możliwe? Z góry dziękuję za wszelką pomoc

Napisano

Skoro około 122kg, to coś z crossowych rowerów. Kands maestero/lazaro integral mają  DMC=120kg, więc dadzą rade. Kosztują 1200zł,1300zł, więc zostanie jeszcze trochę z budżetu.

Napisano

Bardzo dziękuję za szybką odpiwiedź. Mógłbyś mi polecić jakiś konkretny egzemplarz (konksretny sprawdzony sklep itp)? Czy powinienem kupować rower przez internet? Jak wspomniałem - bardzo średnio mam możliwość wybrać się gdzieś do większego sklepu rowerowego :/ Ewentualnie są jeszcze dla mnie jakieś opcje na jednoślad?

Napisano

Bierz kandsa maestro i bedziesz zadowolony .Znajomy jak zaczynał w zeszłym roku to miał 118kg teraz ma 97i jest zadowolony rower ma sie bardzo dobrze czesto ostatnio razem smigamy . Na 178cm 19cali bedzie ok .

Napisano

Oki, a czym w takim razie będzie się różniła rama 19'' od 21''? Możesz polecić jakiś sprawdzony e-sklep gdzie można kupić?

Napisano

Jestem nowy na tym forum i nie wiem czy można tu jakoś nagradzać za pomoc, ale gdybym mógł to byście dostali ode mnie po dobrym piwku :P Dziękuję raz jeszcze wszystkim za pomoc. Temat można zamknąć.

Napisano

Pragnę dodać tylko dla ludzi mi podobnych, że dzisiaj jestem po pierwszej przejażdżce i wrażenie jest MEGA. Jedyne co mi nie pasuje to wąskie siodełko, ale poza tym rowerek można polecić z czystym sumieniem wszystkim "grubasom" :)

Pozdrawiam serdecznie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...