Skocz do zawartości

[do 4000zł] maratończyk 29", rower na maraton

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Jako że nie jestem zbyt biegły w temacie , proszę o pomoc bardziej doświadczonych użytkowników tego forum. Chciałbym spróbować swoich sił w amatorskich maratonach MTB i nie bardzo wiem jaki rower nabyć. Mam 187 cm. wzrostu, 95 kg wagi więc w grę wchodzi 29". Mogę na to przeznaczyć 4000zł. Na razie rozważałem dwie opcje: Giant Talon 29er 1 oraz Cube Acid 29. Nie wiem tylko czy jak na początek przygody z maratonami te rowerki dadzą radę. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrówka wszystkim

Napisano

Jeśli chodzi o markę Cube to w tej cenie można celować w modele Ltd.. Trzeba tylko się troszkę potargować.. :)

np. Cube Ltd 29 Blackline http://www.rowery-cube.pl/kolekcja-2014.php, który już ma wideł RS Reba :) i zdecydowanie będzie lepszą bazą do rozbudowy niż wspomniany Acid.. 

Przy Twoim wzroście celował bym w rozmiar 21".. Cube zdecydowanie lepiej wypada niż Giant Talon..

Napisano

To fakt, Cube wypada lepiej ale Giant od tego roku daje dożywotnią gwarancję na ramę, natomiast o solidności ram Cube wiem niewiele. Jednak mimo wszystko jakoś bardziej widzi mi się Cube :)

• Mod Team
Napisano

Giant od tego roku daje dożywotnią gwarancję na ramę

Poczekajmy aż ktoś z tego dobrodziejstwa skorzysta bo bywa że to jest wyłącznie chwyt marketingowy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...