Skocz do zawartości

[do 1500zł] MTB na dłuższe wypady

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć. :)
Potrzebuję roweru do 1500zł, na wypady ze znajomymi w góry, głównie beskidy/niskie góry. Obecnie jeżdżę na krossie hexagonie v3 z betonwym(;_:) amortyzatorem i chciałbym go wymienić na jakiś inny rower. Czekam na Wasze propozycję.
P.S Za ile bym sprzedał takiego dość mocno używanego krossa hexagona v3? 200/300zł?

Napisano

Przy 1500 PLN nie wyjdziesz wyżej ponad to, co posiadasz dotychczas. Moim zdaniem lepiej te 1500 zainwestować w ten rower niż kupować nowy. W tej cenie będziesz miał:

- Całkiem niezły amortyzator (500-600 PLN)

- Napęd 10-rzędowy

Można zejść z napędu i amora i mieć jeszcze dobre hamulce. Rama ma mocowania pod tarcze?

Napisano

Wydaję mi się, że ma bo jak patrzyłem na customy na forum to ludzie mieli, więc chyba mają. 

Rama jest mocno przetyrana, ale to chyba nie stanowi problemu no nie? Jakbym już miał robić coś na bazie tego roweru to podst. wymiana to amor i hamulce, potem mozna się zastanowić nad napędem.

Napisano

Rama jest mocno przetyrana, ale to chyba nie stanowi problemu no nie?

Jeżeli jest styrana tylko lakierniczo, to ja bym dał z tym spokój. Można by pomalować, ale szkoda kasy.

Napisano

Jeżeli jest styrana tylko lakierniczo, to ja bym dał z tym spokój. Można by pomalować, ale szkoda kasy.

W kilku miejsach jest lekko przerysowana i ma kilka głębszych moze 3mm wgłębień podłużnych. 

Doradzilibyście jakiego amora wybrać, jakie hamulce napęd etc?

Ew. gdyby udało mi się wykombinować kilka stówek dodatkowo to znalazło by się coś porządnego? Póki co znalazłem takiego Kellys'a:

http://www.kellysbike.com/PL/rowery-2014/gorskie/hardtail-26/viper-60-dark-lime/lime#.U7V_O_l_tws

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...