Skocz do zawartości

[sztyca] FSA K-FORCE Carbon 27.2mm / 400mm - podróba?

lubicz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Znalazłem na aukcji sztycę FSA K-FORCE Carbon 27.2mm / 400mm.

Zastanawiam się czy to nie podróba.

http://allegro.pl/show_item.php?item=4360581623

Sprzedający na pytanie skąd ten towar odpisał mi tak:

Jest to wersja bez opakowania czyli przeznaczona do montażu producenckiego, a tak z innej beczki 80 % produkcji światowej pochodzi z chin. Proszę się zastanowić co się pisze. Nawet takie marki jak shimano, merida, kellys czy fsa swoje fabryki mają w chinach.

Napisano

Oczywiście, że to podróbka. Chińczyk płakał jak oddawał. Całe komplety podrobionych rurek FSA/Ritchey chodzą po 350-500zł.

Jeśli koniecznie chcesz carbonową sztycę kupić, to tylko ze sklepu. Skończenie ze złamaną sztycą w rectum area zapewne nie należy do najprzyjemniejszych z doznań.

Napisano

rynek zawalony jest podróbami zwłaszcza tych kforców. allegro kipi chińskim karbonem

Sam się na to nabrałem i mam mostek i kierę kupione "po okazyjnej cenie" :/ aczkolwiek nie marudzę bo są równie lekkie jak oryginał a użytkowane w XC i maratonach oraz jeździe na codzień od ponad roku spisują sie bezproblemowo.

Napisano

To czy karbon udający np. FSA wytrzyma rowerowe wojaże to chyba zależy od sztuki.

Chyba jednak podaruję sobie te 70g oszczędności i zapodam sztycę thomsona lub turnera.

Mam lekkiego boja, że mi ta sztyca wyjdzie w połowie pleców...

Napisano

wczoraj połamałem identycznie wyglądającą sztyce z chin, pękło te aluminiowe trzymadełko, 

sztyca wytrzymała 0 km pękła przy pierwszym teście gdy siodełko lekko uderzyło w zad.

Napisano

taki mam plan, trochę głupio parę razy walnąłem nią później o beton aby sprawić sobie radość i sprawdzić wytrzymałość karbonu :). ale będzie sporo widać bo te trzymadełko prawie się rozerwało. poza wyrwaną śruba pękło  pośrodku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...