Skocz do zawartości

[900-1100] Rower cross

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Może i Merida "jest dobrą firmą", ale w przypadku rowerów poniżej 3000 zł jest w najlepszym razie "bardzo drogą firmą" (by nie powiedzieć "zdzierającą okrutnie firmą"). Jak szukasz przyzwoitego crossa za takie pieniądze, to szukaj polskich rowerów, typu Kands, Lazaro, Scud, Spartacus. Np. ten będzie dużo lepszy niż Merida.

Napisano

Trzymałbym się z daleka, bo sprzedawca nie wie co sprzedaje.

Kands alfa city to treking, na zdjęciach jest najniższy model mtb.

Celuj raczej w coś koło 1000 zł z marek jak Kolega wyzej podpowiada.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Zależy ile masz wzrostu. Jeżeli coś koło 170cm to Scud odpada, bo ma najmniejsza dostępną rame w rozmiarze 19 cali i ta będzie na pewno za duża, więc siłą rzeczy zostanie spartacus. Osprzęt mają ten sam.

Napisano

177cm więc myślę, że Spartacus 19" będzie ok. Małym plusem są błotniki i pojemnik na bidon które to montowałbym i tak prędzej czy później.

Czyli ostatecznie: w cenie do 1200 zł wybierać pomiędzy nimi? Rowery z gosportu, decathlonu itp. itd. nie stanowią raczej konkurencji

Napisano

Wiksa11 ja zamawiam Spartacusa 17" , mój wzrost 176cm. Z informacji uzyskanych od sprzedawcy wysokość ramy 17" to 77cm a przy 19"  to 80cm. Dzisiał w rowerowym przymierzałem się do rowerów o tych wysokościach i wypadło na 17".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...