woznyOSW Napisano 24 Czerwca 2014 Napisano 24 Czerwca 2014 Witam jestem tu nowy i mam do was pytanie. Zna ktoś może dokładną specyfikację przerzutki Shimano GS 100 ? Chodzi mi dokładnie o to jaka powinna być kaseta z tyłu ile ma biegów podana przerzutka? Kupiłem używany rower na wystawce i przeskakuje mi łańcuch który moim zdaniem jest trochę zbyt szeroki. Przez przeszkakiwanie nie mogę sprecyzować ilości przerzutek bo przeskakuje na kasecie co dwa biegi. na pewno jest do wymiany korba bo jest trochę zajechana no i łańcuch.
woznyOSW Napisano 24 Czerwca 2014 Autor Napisano 24 Czerwca 2014 Szukałem w google i nic ciekawego nie znalazłem. Jest też wiele stron anglojęzycznych lecz niestety z moim angielskim słabo
matkell Napisano 24 Czerwca 2014 Napisano 24 Czerwca 2014 To ja zacznę od tego, że musisz poprawić swój temat (nawiasy kwadratowe) jeżeli nie chcesz by został usunięty Jeżeli chodzi o samą przerzutkę: jest to model z 90-92 roku co zapewne wyczytałeś w Google i brak jest manuali do niej, z Twojego opisu wnioskuję, że potrzebujesz głównie info na temat ilości obsługiwanych biegów, a więc: ta przerzutka obsługuję kasetę 5 rzędową Generalnie kiedyś był poruszany ten temat i nikt nie miał jakiejś większej wiedzy na temat tego sprzętu
woznyOSW Napisano 24 Czerwca 2014 Autor Napisano 24 Czerwca 2014 W tym rzecz że obecnie jest założona kaseta na dziewięć przełożeń z czego sześć wchodzi. Ps. dzięki za zwrócenie uwagi zgłosiłem już prośbę do moderatora o poprawkę
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.