Skocz do zawartości

[+/- 4000] MTB/XC

Heroc

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Ostatnio wpadłem na genialny pomysł że chcę w końcu kupić Dobry rower który pozwoli mi na przyjemny udział w maratonach i ogólnie da sporo radości z jazdy.

Polatałem po wielu stronach, porozmawiałem z wieloma osobami i ostatecznie chcę jeden z tych dwóch rowerów:

http://www.unibike.pl/expert29.html

lub

http://www.kross.pl/pl/2013/mtb-xc/level-a9

Jeżeli chodzi o cenę to identyczna z tym że Kross 26, Unibike 29.

Z wyglądu bardziej podoba mi się KROSS ale mi odradzają go ze względu na karbonową ramę, podobno delikatna a różnica w wadze niewielka.

Proszę o opinie nt tych 2 rowerów, oczywiście jak ktoś wymyśli coś lepszego w tej cenie to chętne wezmę to pod uwagę.

Preferuje Kolory: Czarny, Biały, Nieb... ciężko żeby mi inne przypadły do gustu, coś w stylu Czerw to już odpada żeby nie wiem jaki dobry osprzęt miał :)

Napisano

Najpierw zdecyduj się czy chcesz koła 26; 27,5 czy 29. Te dwa ostatnie są obecnie najbardziej wspierane i jest już coraz mniej nowych części do koła 26.

Więc jeśli chcesz koła 26 to ten Kross będzie chyba najlepszym wyborem w tej cenie, szczególnie że ma już carbonową ramę.

A jeśli 27,5 to dobry będzie kellys thorx 10.

A w przypadku kół 29 ten unibike jest dobry, choć warto zobaczyć romet'a  RAMBLER 29ER R-line 4.0. Głównie dlatego że w romecie jest traperowana główka ramy, a do niej jest większy wybór amortyzatorów.

Napisano

modelarz, wygląda na to że wiele mi nie pomogłeś :)

Nie ma dla mnie większej różnicy 26 czy 29 bo i jedno i drugie ma swoje plusy i minusy które mogę dobrze wykorzystać, bardziej martwi mnie ten carbon, w tym przedziale cenowym podobno delikatny... Dlatego prosiłbym o wybranie Zwycięzcy z tych dwóch i podanie jakiś konkretów lub po prostu swojego zdania czego ten a nie tamten.

Poza tym z tego co wiem to KROSS ostatnimi czasy poczuł się za pewnie i świruje z cenami a UNIBIKE nadal chce aby ludzie płacili za sprzęt a nie za firmę/logo.

Dodatkową sprawą jest to że chcę POLSKI rower, nie będę wspierał gospodarki obcych krajów po czym płakał jak reszta polaków że źle się dzieje w naszym kraju, brak pracy itd. a kupują 90% zagranicznych produktów :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...