Heroc Napisano 23 Czerwca 2014 Napisano 23 Czerwca 2014 Witam. Ostatnio wpadłem na genialny pomysł że chcę w końcu kupić Dobry rower który pozwoli mi na przyjemny udział w maratonach i ogólnie da sporo radości z jazdy. Polatałem po wielu stronach, porozmawiałem z wieloma osobami i ostatecznie chcę jeden z tych dwóch rowerów: http://www.unibike.pl/expert29.html lub http://www.kross.pl/pl/2013/mtb-xc/level-a9 Jeżeli chodzi o cenę to identyczna z tym że Kross 26, Unibike 29. Z wyglądu bardziej podoba mi się KROSS ale mi odradzają go ze względu na karbonową ramę, podobno delikatna a różnica w wadze niewielka. Proszę o opinie nt tych 2 rowerów, oczywiście jak ktoś wymyśli coś lepszego w tej cenie to chętne wezmę to pod uwagę. Preferuje Kolory: Czarny, Biały, Nieb... ciężko żeby mi inne przypadły do gustu, coś w stylu Czerw to już odpada żeby nie wiem jaki dobry osprzęt miał
modelarz Napisano 23 Czerwca 2014 Napisano 23 Czerwca 2014 Najpierw zdecyduj się czy chcesz koła 26; 27,5 czy 29. Te dwa ostatnie są obecnie najbardziej wspierane i jest już coraz mniej nowych części do koła 26. Więc jeśli chcesz koła 26 to ten Kross będzie chyba najlepszym wyborem w tej cenie, szczególnie że ma już carbonową ramę. A jeśli 27,5 to dobry będzie kellys thorx 10. A w przypadku kół 29 ten unibike jest dobry, choć warto zobaczyć romet'a RAMBLER 29ER R-line 4.0. Głównie dlatego że w romecie jest traperowana główka ramy, a do niej jest większy wybór amortyzatorów.
Heroc Napisano 24 Czerwca 2014 Autor Napisano 24 Czerwca 2014 modelarz, wygląda na to że wiele mi nie pomogłeś Nie ma dla mnie większej różnicy 26 czy 29 bo i jedno i drugie ma swoje plusy i minusy które mogę dobrze wykorzystać, bardziej martwi mnie ten carbon, w tym przedziale cenowym podobno delikatny... Dlatego prosiłbym o wybranie Zwycięzcy z tych dwóch i podanie jakiś konkretów lub po prostu swojego zdania czego ten a nie tamten. Poza tym z tego co wiem to KROSS ostatnimi czasy poczuł się za pewnie i świruje z cenami a UNIBIKE nadal chce aby ludzie płacili za sprzęt a nie za firmę/logo. Dodatkową sprawą jest to że chcę POLSKI rower, nie będę wspierał gospodarki obcych krajów po czym płakał jak reszta polaków że źle się dzieje w naszym kraju, brak pracy itd. a kupują 90% zagranicznych produktów
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.