Skocz do zawartości

[do 2300 zł] MTB Kross level a3 2014 vs Unibile evolution 27.5 2014

agM88

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Chciałbym zakupić rower MTB i moje pytanie brzmi: który z nich jest lepszy pod względem osprzętu/jakości?

Kross level a3 2014
http://www.kross.pl/pl/2014/mtb-xc-26quot/level-a3

Unibike evolution 27.5 2014
http://www.unibike.pl/evolution.html

Nie ukrywam iż najbardziej zależy mi na opinii o zastosowanych w nich hamulcach tarczowych, gdyż ten rower ma mi posłużyć na troszkę dłużej bez wymiany komponentów.

Pozdrawiam miłośników dwóch kółek ;)

Napisano

a chcesz 26 czy 27,5 ? ;p
unibike wydaje sie miec lepszy naped noi ogolnie wg specyfikacji jest lzejszy pomimo wiekszego rozmiaru
plotka miejska glosi iz hamulce shimano sa mniej awaryjne od innych i ze przykladnie sluza swemu panu, ale nie potrafie cie wspomoc osobista opinia, mozesz poszukac w dziale hamulce opinii :)

Napisano

Popieram, Unibike wyraźnie lepszy. Hamulce według testów w necie raczej porównywalne (są zwolennicy Avidów i zwolennicy Shimano, więc kogo spotkasz, to powie ci inaczej - ale to ta sama półka).

Napisano

a chcesz 26 czy 27,5 ? ;p

unibike wydaje sie miec lepszy naped noi ogolnie wg specyfikacji jest lzejszy pomimo wiekszego rozmiaru

plotka miejska glosi iz hamulce shimano sa mniej awaryjne od innych i ze przykladnie sluza swemu panu, ale nie potrafie cie wspomoc osobista opinia, mozesz poszukac w dziale hamulce opinii :)

Większą część życia jeździłem na 26. Chętnie spróbuję 27.5 jeśli jest on osprzętowo lepszy ;)

A i sory za literówkę w nazwie tematu ;)

Napisano

Tak jak koledzy wyżej podpowiadają Unibike jest wyraźnie lepszy. Swoją drogą denerwuje mnie trochę Kross ze swoim podejściem do przerzutek przednich. Rozumiem, że rzadziej się z niech korzysta ale żeby do roweru rzędu A3 pakować tandete za 25 zł to przesada. Swoją drogą w A5 mam niewiele droższą (Acera-35zł) i działa naprawdę średnio, a jest wyregulowana.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...