agM88 Napisano 15 Czerwca 2014 Napisano 15 Czerwca 2014 Witam. Chciałbym zakupić rower MTB i moje pytanie brzmi: który z nich jest lepszy pod względem osprzętu/jakości?Kross level a3 2014http://www.kross.pl/pl/2014/mtb-xc-26quot/level-a3Unibike evolution 27.5 2014http://www.unibike.pl/evolution.htmlNie ukrywam iż najbardziej zależy mi na opinii o zastosowanych w nich hamulcach tarczowych, gdyż ten rower ma mi posłużyć na troszkę dłużej bez wymiany komponentów. Pozdrawiam miłośników dwóch kółek
Looser Napisano 15 Czerwca 2014 Napisano 15 Czerwca 2014 a chcesz 26 czy 27,5 ? ;punibike wydaje sie miec lepszy naped noi ogolnie wg specyfikacji jest lzejszy pomimo wiekszego rozmiaruplotka miejska glosi iz hamulce shimano sa mniej awaryjne od innych i ze przykladnie sluza swemu panu, ale nie potrafie cie wspomoc osobista opinia, mozesz poszukac w dziale hamulce opinii
Tadeus Napisano 15 Czerwca 2014 Napisano 15 Czerwca 2014 Popieram, Unibike wyraźnie lepszy. Hamulce według testów w necie raczej porównywalne (są zwolennicy Avidów i zwolennicy Shimano, więc kogo spotkasz, to powie ci inaczej - ale to ta sama półka).
agM88 Napisano 16 Czerwca 2014 Autor Napisano 16 Czerwca 2014 a chcesz 26 czy 27,5 ? ;p unibike wydaje sie miec lepszy naped noi ogolnie wg specyfikacji jest lzejszy pomimo wiekszego rozmiaru plotka miejska glosi iz hamulce shimano sa mniej awaryjne od innych i ze przykladnie sluza swemu panu, ale nie potrafie cie wspomoc osobista opinia, mozesz poszukac w dziale hamulce opinii Większą część życia jeździłem na 26. Chętnie spróbuję 27.5 jeśli jest on osprzętowo lepszy A i sory za literówkę w nazwie tematu
chenryk Napisano 16 Czerwca 2014 Napisano 16 Czerwca 2014 Tak jak koledzy wyżej podpowiadają Unibike jest wyraźnie lepszy. Swoją drogą denerwuje mnie trochę Kross ze swoim podejściem do przerzutek przednich. Rozumiem, że rzadziej się z niech korzysta ale żeby do roweru rzędu A3 pakować tandete za 25 zł to przesada. Swoją drogą w A5 mam niewiele droższą (Acera-35zł) i działa naprawdę średnio, a jest wyregulowana.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.