krzysieq88 Napisano 12 Czerwca 2014 Napisano 12 Czerwca 2014 Witam wszystkich, Przymierzam się do zakupu dwóch rowerów dla siebie (78kg, 180cm) i narzeczonej (67kg, 170cm). Głównie na wypady za miasto, z przewagą dróg asfaltowych i utwardzonych, czasami leśne ścieżki. Odległości tak do 100-150km maksymalnie. Na pewno dojdzie do tego dodatkowy bagaż przy dłuższych wyjazdach. Łączny budżet: 3500 zł, który mogę minimalnie jeszcze zwiększyć w razie potrzeby. Jestem laikiem w temacie rowerów, dlatego proszę o pomoc i jakieś naprowadzenie na właściwy wybór Rozumiem, że w grę wchodzi rower trekkingowy lub crossowy, do którego dokupię głównie bagażnik, oświetlenie itd. Będę kupował w sklepie stacjonarnym, aby móc wypróbować sprzęt jeszcze przed zakupem. W okolicy mam dostępne na pewno marki Kross/Giant/Author/Kellys/Unibike. Mogę jednak rozejrzeć się za innymi w obrębie woj. śląskiego (głównie okolice Katowic, Rybnika, Gliwic, Bielsko-Białej) Proszę zatem o pomoc, przedstawienie przykładowych modeli i ew. uzasadnienie dlaczego ten a nie inny Z góry bardzo dziękuję.
krzysieq88 Napisano 17 Czerwca 2014 Autor Napisano 17 Czerwca 2014 Temat można zamknąć, mimo, że nikt nie odpowiedział, ale forum i tak pomogło jeżeli chodzi o kierunek poszukiwań Po zobaczeniu kilku modeli Kands Elite Pro, Kands Maestro, Northtec Caledon, Unibikie Crossfire wybór padł właśnie na tego ostatniego Najbardziej ten właśnie model nam przypasował. Zobaczymy jak będą się sprawowały
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.