Skocz do zawartości

[do 3500 zł] Dwa rowery trekking lub cross

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich,

Przymierzam się do zakupu dwóch rowerów dla siebie (78kg, 180cm) i narzeczonej (67kg, 170cm). Głównie na wypady za miasto, z przewagą dróg asfaltowych i utwardzonych, czasami leśne ścieżki. Odległości tak do 100-150km maksymalnie. Na pewno dojdzie do tego dodatkowy bagaż przy dłuższych wyjazdach.

Łączny budżet: 3500 zł, który mogę minimalnie jeszcze zwiększyć w razie potrzeby.

Jestem laikiem w temacie rowerów, dlatego proszę o pomoc i jakieś naprowadzenie na właściwy wybór

Rozumiem, że w grę wchodzi rower trekkingowy lub crossowy, do którego dokupię głównie bagażnik, oświetlenie itd.

Będę kupował w sklepie stacjonarnym, aby móc wypróbować sprzęt jeszcze przed zakupem. W okolicy mam dostępne na pewno marki Kross/Giant/Author/Kellys/Unibike.

Mogę jednak rozejrzeć się za innymi w obrębie woj. śląskiego (głównie okolice Katowic, Rybnika, Gliwic, Bielsko-Białej)

Proszę zatem o pomoc, przedstawienie przykładowych modeli i ew. uzasadnienie dlaczego ten a nie inny :) Z góry bardzo dziękuję.

Napisano

Temat można zamknąć, mimo, że nikt nie odpowiedział, ale forum i tak pomogło jeżeli chodzi o kierunek poszukiwań :)

Po zobaczeniu kilku modeli Kands Elite Pro, Kands Maestro, Northtec Caledon, Unibikie Crossfire wybór padł właśnie na tego ostatniego :) Najbardziej ten właśnie model nam przypasował.

Zobaczymy jak będą się sprawowały :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...