lukas221 Napisano 11 Czerwca 2014 Napisano 11 Czerwca 2014 Cześc, ostatnio zdetonowałem korbę i suport, przy supporcie są 3 podkładki 1 z lewej 2 z prawej, z tym że jedna jest cieńsza. Pytanie, z której strony ma być ta cieńsza podkładka?, chodzi o to że po zmianie linek mam duży problem z wyregulowaniem przedniej przerzutki.. i zastanawiam sie czy jest to spowodowane moimi słabymi umiejętnościami czy to raczej przyczyna czysto techniczna.
ugupu Napisano 11 Czerwca 2014 Napisano 11 Czerwca 2014 Obawiam się, że chodzi o umiejętności gdyż ilość i umieszczenie podkładek ma wpływ na linię łańcucha czyli regulację TYLNEJ przerzutki. Skorzystaj z zamieszczonej na forum instrukcji regulacji właśnie tu... http://www.forumrowerowe.org/topic/42083-regulacja-przerzutki-przedniej/
abstinent Napisano 11 Czerwca 2014 Napisano 11 Czerwca 2014 teoretycznie dwie z prawej i jedna z lewej i powinny być wszystkie takie same ja mam dwie z lewej i jedną z prawej z uwagi na lepszą linię łańcucha odbywa się to kosztem zrzucania na młynek, bo z tym czasami jest problem (duże błoto np) podkładki mają wpływ, trzeba zmienić max wychylenia przerzutki i naciąg linki
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.