mrosporek Napisano 11 Czerwca 2014 Napisano 11 Czerwca 2014 Witam Mam pytanie jak wjechać na Przełęcz Salmpoloską? Czy wjazd drogą 942 jest jedyną opcją ? Rower mam mtb ale w góry 1 raz się zamierzam wybrać, więc techniki brak na jakimś trudnym szlaku. A w tematach jakie znalazłem z przed paru lat pisano o wielkich trudnościach związanych z wycinka drzew. Wycieczkę zaczynałbym na dworcu PKP w Łodygowicach.
beskid Napisano 11 Czerwca 2014 Napisano 11 Czerwca 2014 Jest jedyną opcją w pełni po szosie. Przez góry też można się dostać a najłatwiej chyba od strony Skrzycznego a dalej Malinowskiej Skały. O jakości szlaku się nie wypowiem bo bywałem tam jak nie było jeszcze wyrębów w Śląskim.
mrosporek Napisano 11 Czerwca 2014 Autor Napisano 11 Czerwca 2014 a co byś w takim razie jeszcze polecił w okolicy ? fajnie by było jak by to była poprostu ubita droga albo szutry.
beskid Napisano 11 Czerwca 2014 Napisano 11 Czerwca 2014 Z tym pytaniem to raczej nie do mnie bo zbyt mało znam okolicę. Jak byś pytał o Żywiecki i rejon Rajczy czy Węgierskiej Górki to proszę bardzo. Natomiast jak byś jechał od strony Łodygowic w stronę Szczyrku to zaraz na rondzie w Buczkowicach jest odbicie na Lipową. Z tąd masz szutrowy podjazd na sam szczyt Skrzycznego.
mrosporek Napisano 13 Czerwca 2014 Autor Napisano 13 Czerwca 2014 Okolice Żywca również mogą być. Byle bym pociagiem dotarł w okolice
Laos Napisano 13 Czerwca 2014 Napisano 13 Czerwca 2014 Witam Mogę wskazać kilka łatwych tras w rejonie Ustronia i Wisły: - Wisła - za hotelem Gołębiewskim pojechać w górę (asfaltem) i przejechać na Tokarnię (asfalt ale stromo) a potem wrócić nad rzeką Wisła scieżką rowerową. - Wisła Czarne (asfalt) - zamek Prezydenta - szlakiem na Stecówke - potem zjazd do doliny Czarnej Wisełki - powrót do doliną Czarnej Wisełki do Wisła Czarne. i najtrudniejsza (ale cały czas łatwa) - Ustroń - wjazd na Równicę (asfalt) można wrócić lub kontynuować dalej na Orłową i zjechać na Tokarnię ( szuter, luźne kamienie, bita) Jak to obskoczysz to dam następne. Pozdrawiam
beskid Napisano 14 Czerwca 2014 Napisano 14 Czerwca 2014 Czemu okolice Żywca?? Przecież można się dostać dalej w rejon Węgierskiej czy Rajczy. Chyba, że o czymś nie wiem i pociągi przestały tam kursować. Z Węgierskiej można w łatwy sposób przez Słowiankę a dalej Sopotnią dostać się na Rysiankę-Lipowską i zjechać łatwo przez Redykalny Wierch, Boraczą z powrotem do Węgierskiej Górki. Trasa dosyć długa raczej na cały dzień ale do zrobienia nawet na rowerze typu cross.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.