Dogg Napisano 2 Czerwca 2014 Napisano 2 Czerwca 2014 Na wstepie jako nowy powitam wszystkich starych forumowiczow. Przegladalem kilka tematow w tym przedziale cenowym ale wszystkie propozycje byly z hamulcami nie tarczowymi. Jest szansa dostac cos w miare sesownego w tej cenie ?? Planuje zakup 2 rowerow dla mnie i dla mojej pani. Rama 17 cali z tym ze dla niej jakas damska i w miare wygladajaca (kobiety, wzrost ok 160cm ) Jestem w stanie cos dostac w tej cenie co nie rozpadnie nam sie po 50 km ?? Trasy to troche miasto troche teren, zaden hardcore.... pozdrawiam
Shiryu Napisano 2 Czerwca 2014 Napisano 2 Czerwca 2014 Tarcze w tej cenie, jeśli hydrauliczne, to kosztem napędu (i wtedy nic nie polecam), a jeśli mogą być mechaniczne - to Kands Energy 1300 z 2014 r.
Dogg Napisano 2 Czerwca 2014 Autor Napisano 2 Czerwca 2014 hydrauliczne nie koniecznie.... jesli chodzi o model Kands Enerygy to na allegro znalazlem tylko jedna czy dwie aukcje z tarczowkami w cenie mieszczacej sie i do tego rama albo 19 albo 21... troche za wielka dla nas...
skydancer Napisano 2 Czerwca 2014 Napisano 2 Czerwca 2014 Po co ci tarcze w takim rowerze? Nie ma to absolutnie żadnego sensu w tym wypadku. Takie hamulce są droższe w utrzymaniu, a w amatorskiej jeździe nie odczujesz żadnej różnicy względem v-brake.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.