Skocz do zawartości

[ok. 1500] MTB, Kross Level A2 czy coś innego

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, chcę zakupić rower MTB. Będę dojeżdżał codziennie do szkoły (6KM w jedną stronę, w tym sporo typowych "nieudeptanych" skrótów), wieczorem rekreacyjnie z 10km po asfalcie, wypady z kolegami do pobliskiego lasu (bez większych szaleństw, niskie hopki, rekreacyjna jazda). Byłem w sklepie rowerowym i polecono mi Krossa Level A2 2014 za 1899. Wziąłem rower na jazdę próbną, i jeździło się całkiem przyjemnie. Wszystko mi odpowiadało. Do wydania mam sumę 1500 złotych, jeśli warto to więcej, +/- 300zł. Będzie coś lepszego w tej cenie? Jeśli tak to co? Proszę o pomoc :-)

Napisano

Ja kupowalem w dobrerowery.pl to chyba to samo co mudserwis.pl. bo taka pieczatka a rachunku jest. szybka przesylka i dobrze zapakowana.

Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka

Napisano

Byłem jeszcze raz obejrzeć ten rower, wydaje się bardzo niski (prawie jak bmx'y) chociaż sam wysoki nie jestem ok. 170cm, ale nadal rosnę. Nie lepiej byłoby kupić tego roweru w rozmiarze 21'?

Napisano

Chodzi bardziej o wygląd, te z 2013 nie są chyba takie jakby prostokątne, bardziej okrągłe, chociaż może mi sie tylko wydaje..

W ostatnim momencie zauważyłem, że jest tylko rozmiar S tej B4.. Chyba decyduje się jednak na A2..

Napisano

To zależy. Jeśli jeździsz często w błocie, albo pokonujesz trudne technicznie zjazdy w terenie to te hamulce tarczowe dużo dadzą. Jeśli nie, to nie. Różnica to tylko hamulce.

Napisano

Byłem jeszcze raz w sklepie, i za cholerę nie mogę się zdecydować. Do gostu przypadł mi również Kross Level B2 2014 za 1899 na kołach 27,5 (pracownik sklepu powiedział, że to jakiś limitowany model, bo te koła wejdą dopiero za rok). Na co się zdecydować? :/

Napisano

B2 2014 to w tej cenie porażka warta może z 1300zł, a sprzedawca ze swoim B2 na kołach 27,5 niech puknie się w głowę i nauczy się podstaw kolekcji, którą sprzedaje :)

Jak chcesz opłacalny 27,5 w okolicach 1800zł to masz tego:

http://www.unibike.pl/fusiondisc.html

Tu masz warszawskie sklepy:

SALON FIRMOWY UNIBIKE - ACTIVBIKE Meander 22 02-791 Warszawa 22 894 04 05 www.activbike.pl PRO-BIKE Kondratowicz 22 03-285 Warszawa 665 975 005 sklep@probike.com.pl PRO-BIKE Igańska 34 04-083 Warszawa 22 810 50 55 sklep@probike.com.pl P.H.U. SET Obozowa 95 01-434 Warszawa 22 836 41 44 set@sportset.pl KRÓLAK Grochowska 8b 04-217 Warszawa 22 879 79 29 krolak.rowery@neostrada.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...