diab3l Napisano 1 Czerwca 2014 Napisano 1 Czerwca 2014 Witam, kupiliśmy z żoną rowery: KROSS Level A2 2013 oraz KROSS Lea F3 2014. Rowery są zupełnie nowe mają po 3 dni, byliśmy na 2 bardzo krótkich przejażdżkach (łącznie 10 km) i na początku problem pojawił się tylko u żony tzn łańcuch po zmianie przełożenia zaczął się zachowywać głośno (tak jakby obijał się o wózek) a wczoraj zaczął grzechotać też u mnie. Przy każdej zmianie biegu łańcuch dość ciężko zaskakuje tzn nie płynnie a z mocnymi szarpnięciami (u żony nawet przy jednej ze zmian bardzo trzeszczał a później spadł). Nie jestem specjalistą, sporo czytam ale kompletnie brak mi doświadczenia a nie chcę jeździć w takim stanie bo boje się że rozwalimy napędy. Podejrzewam że czegoś nie wyregulowałem odpowiednio przed rozpoczęciem jazdy. Wydaje mi się że łańcuch jest dość luźny ale nie wiem na ile moja ocena jest trafna. W jaki sposób mogę problem rozwiązać? Czy regulując tylną przerzutkę? Łańcuch jest przesmarowany i czysty (nie miał gdzie się ubrudzić) Z góry dzięki
copone Napisano 1 Czerwca 2014 Napisano 1 Czerwca 2014 Zaczął bym od sprawdzenia naciągu linek Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka
BikoBiko Napisano 1 Czerwca 2014 Napisano 1 Czerwca 2014 W nowych rowerach wszystko musi się ułożyć i każdą śrubkę należy dokręcić na początku i po np. 100 km przebiegu. Co do samych objawów to wygląda na ułożenie linek i pancerzy i w związku z tym trzeba na nowo regulować przerzutki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.