konoo Napisano 31 Maja 2014 Napisano 31 Maja 2014 Mam taki problem, po wymianie tylnej połamanej przerzutki na Deore Rd-M591SGS i łańcucha na KMC X8 HG93. Łańcuch na najmniejszej zębatce z tyłu przeskakuje,Lecz tylko na niej Nadmienię ze korba jak i przerzutka z przodu również są nowe, temu i dałem nowy lancuch. Nie wiem czy coś źle doregulowalem czy po prostu lancuch musi się ułożyć do kasety. Kaseta jest w stanie B.Dobrym wiec ja raczej wykluczam jako źródło problemu. Proszę o jakąś poradę Pacjent to Merida Crossway 40D
1415chris Napisano 31 Maja 2014 Napisano 31 Maja 2014 Jest mala szansa, ze kaseta na najmniejszej koronce jest wyjechana, bo zazwyczaj pierwsze padaja srodkowe. Pobaw sie srubka ograniczajaca dolne wychylenie przerzutki, w polaczeniu z napieciem samej linki.
konoo Napisano 31 Maja 2014 Autor Napisano 31 Maja 2014 Dziękuję za odpowiedz przetestuję poradę, załączam zdjęcia jak całość wygląda https://www.dropbox.com/sc/74b76im6m7tkqfa/AAB4jzEif9A3wf_ijPqD67V-a
llancer Napisano 31 Maja 2014 Napisano 31 Maja 2014 1.Wyczyść kasete 2.Wyczyść łańcuch 3.Wyreguluj przerzutke,gołym okiem widać ze wózek powinien być bardziej na zewnątrz.
1415chris Napisano 31 Maja 2014 Napisano 31 Maja 2014 Jak masz lancuch na malej koronce, to patrzac prostopadle (z gory lub z tylu na kasete) jest on bardziej zblizony do nastepnej koronki, czy stara sie wyskoczyc poza kasete? Obie te sytuacje reguluje sie ogranicznikiem i napieciem linki, zacznij od sprawdzenia tego.
konoo Napisano 1 Czerwca 2014 Autor Napisano 1 Czerwca 2014 Rozumiem ze ogranicznik to chodzi o śrubę regulacyjna H ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.