Dudek23 Napisano 22 Maja 2014 Napisano 22 Maja 2014 Zakupiłem rower, spędziłem trochę czasu na wyborze. Zakupiłem rower crossowy z rama 60 cm, ja mam 197 cm noga 97. Po pierwszych kilometrach było ok jednak przy dłuższej jeździe pobolewaja mnie dłonie na wysokości kciuka wydaje mi się, ze trochę zbyt blisko mam chwyty lekkie wyciagnięcie dłoni do przodu daje mi większy komfort. Czy zakup mostka regulowanego 130 mm moze zdecydować o poprawie. Obecnie mam mostek 110 mm. Czytałem ze mostki regulowane są kłopotliwe i mało wytrzymałe. Myślałem o zakupie mostka KLS na Allegro za ok 90 zł. Mój rower to Staiger daytona. Macie jakieś sugestie moze jeszcze mam za słabe łapy, zmienić na początku ustawienie kierownicy???
Shiryu Napisano 23 Maja 2014 Napisano 23 Maja 2014 Może rogi zamiast mostka? Pozwolą na zmianę chwytu i odpoczynek nadgarstków.
AdamF Napisano 23 Maja 2014 Napisano 23 Maja 2014 spróbuj siodło przesunąć do tyłu Absolutnie nie próbuj regulować odległości od kierownicy przesuwając siodło! Przesuwanie siodełka służy ustawieniu siodła względem pedałów, a nie względem kierownicy! http://trzymamforme.pl/jak-ustawic-siodelko-w-rowerze/
Dudek23 Napisano 25 Maja 2014 Autor Napisano 25 Maja 2014 Spróbuje z tymi rogami, niestety juz spróbowałam z tym siodelkiem no i juz teraz wiem ze to błąd bo przesunolem go maksymalnie do tyłu. A z mostkiem poczekam.
Kubeu84 Napisano 9 Czerwca 2014 Napisano 9 Czerwca 2014 Witam, podłączę się do tematu żeby nie tworzyć nowego. Jeżdżę na Specialized Rockhopper 29, rama 21" , ostatnio zakupiłem rogi żeby dać ręką odpocząć na trasie oraz lepiej pokonywać podjazdy . Wcześniej rower na podjazdach lubił podskoczyć, musiałem się mocno pochylać, co obciążało mi nadgarstki. Z rogami jest o niebo lepiej, ale nie wolno spoczywać na laurach więc pomyślałem, że jeszcze coś można zrobić. Sprawdziłem długość mostka i tu gigantyczne zaskoczenie. Myślałem, że ma 90mm, a tu całe 75mm. Dodam, że po 20-30km zaczynały boleć mnie plecy i nadgarstki, więc byłem zmuszony kombinować z pozycją w trakcie jazdy żeby dać im odpocząć przez chwile. Nie sądzicie, że mostek 75mm to trochę za krótki jest jak do ramy 21" i mojego wzrostu 195cm, noga 92cm? I tu kolejne pytanie się nasuwa, czy spróbować najpierw odwrócić mostek na minus, czy wyjąć podkładki, czy od razu kupić nowy 90mm lub 100mm? Co radzicie? Z góry dziękuję i pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.