Skocz do zawartości

[amortyzator przód] do starego rowerka 400zł

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam

Bardzo proszę o pomoc w doborze amortyzatora.

Rower mam jaki mam (jeździ) - jest to omalże 10 letni stalowy potwór Rockrider 3.2 made by Decathlon (jak trzeba to wrzuce foto), który fabrycznie miał i ma do tej pory zamontowany wynalazek o nazwie RST Omni 156p.. Na tą chwile amor reagują na moją wagę, czyli siada razem ze mną i na tym kończy się jego praca.

Jeżdżę głównie po lesie, po dziurach, trochę po piasku, przede wszystkim po wystających korzeniach. Jeżdżę szybko, jak mam okazję to skacze, jak jest to taplam się w błocie, ogólnie jest trochę katowania, rower ma dosyć ciężkie życie. 

Moja waga to 80kg, 185 wzrostu. Nie wiem co jeszcze powinienem napisać. 

Co kupić? Amor musi być pod v-brake, koło 26, powinien mieć skok 80mm (no chyba, że jest 100mm, który nie podniesie mi przodu), byłoby wskazane, aby waga amora nie przekraczała wagi obenego, który waży niecałe 2kg (przynajmniej tak się doczytałem na internetach) bo rower sam w sobie do najlżejszych nie należy. Podoba mi się patent blokowania amora z kierownicy, ale na taki amor pewnie nie będzie mnie stać. Może być używka chyba, że lepiej nie ryzykować..

Budżet... trudno powiedzieć 350, 400zł?

Kompletnie się na tym nie znam. Na co powinienem zwrócić uwagę aby amor pasował do mojego roweru? Jakieś propozycje?

Z góry bardzo dziękuje za pomoc

Napisano

Musisz zobaczyc czy masz rure sterowa 1" czy 1 i 1/8". W tej cenie to nowy sontour xcr(slaby wybor) albo jakis starszy ale uzywany. Problem bedzie jeszcze z piwotami, bo nowsze amorki ich nie maja.

Wysłane z mojego LG-F180L przy użyciu Tapatalka

Napisano

Chyba jednak odpuszczę temat. Ten mój amortyzator jednak ma skok 60, a nie 80mm więc ciężko będzie o sensowny zamiennik.. W zimę trzea będzie w końcu kupić nowy rower.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...