zerolik Napisano 21 Czerwca 2006 Napisano 21 Czerwca 2006 mianowicie szukam opon do jazdy głównie po asfalcie 75%(miasto i okolice) 25% teren( troszke piasku żwirek ścieżki lasek itp). zależy mi żeby opona była cieńka i mieściła się na obręczy - http://www.velo.com.pl/rowery2006/mtb/mtbw...ny=IMPULSE%20sx -pod tym linkiem znajdziecie opis roweru w którym chce wymienić opony te są fatalne tak czy owak zależy mi na małych oporach toczenia podczas jazdy po asfalcie i radzącej sobie z drobnym terenem tak jak opisałem oczywiście nie wydam na nia tyle co profesjonalista na swoje opony ;)
konio Napisano 21 Czerwca 2006 Napisano 21 Czerwca 2006 swojego czasu sebekfireman polecił mi opony Panaracer Mach SK i SS ok. 60 zł sztuka. Spełniają całkowicie twoje wymagania. Tu masz tes: http://www.ii.uj.edu.pl/~zbooy/polish/sliktest.html
spider2000 Napisano 21 Czerwca 2006 Napisano 21 Czerwca 2006 Dołączę się do tematu. Ja potrezbuje czegoś bardziej w stylu 70% teren 30% asfalt (niestety do terenu trzeba dojechać). Generalnie byłem zdecydowany na semi-slicki Continentala ale one podobno w piachu sobie nie radzą... a jednak często jeżdżę w miejscach gdzie piasku dostatek. Do tej pory jeździłem na Mythosach XC I.
redander Napisano 21 Czerwca 2006 Napisano 21 Czerwca 2006 to ja tyż skorzystam z okazji, zeby nie zakładać tematu których tu od groma, i zapytam: waham sie pomiędzy 3 modelamii opon, Ritchey Z-Max millenium comp, Maxxis ignitor 1,9, i IRC serac XC 2.1 ważne dla mnie jest to zeby sie za szybko nie skończyły i spisały się w maratonach ;D do tej pory jeździłem na conti explorer z drutem które spisywały się rewelacyjnie, ale potrzebuje odmiany ;P pozdrawiam
zerolik Napisano 22 Czerwca 2006 Autor Napisano 22 Czerwca 2006 Ja raczej zastanawiałem się nad czymś w rozmiarach 1.50 co o tym myślicie - tzn rozmiar do moich wymagań czy nie jest to za wąska oponka na teren. Ewentualnie co o takim rozmiarze polecilibyście
spider2000 Napisano 22 Czerwca 2006 Napisano 22 Czerwca 2006 W terenie z taka opona o ile będziesz jeździł po bardzo równym i ubitym gruncie nie powinno być problemów. W piasku będziesz się zakopywał ponadto raczej kiepska przyczepnośc na zakrętach w terenie.
konio Napisano 22 Czerwca 2006 Napisano 22 Czerwca 2006 moze i sobie poradzi jakoś na lekkim terenie ale i tak komford jazdy w nim będzie negatywny. Na twoim miejscu zdecydował bym sie na coś szerszego.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.