Skocz do zawartości

[2700-3200] Nowy MTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, 
ostatnio pomogliście mi w zakupie roweru za co jestem bardzo wdzięczny i chciałbym żebyście pomogli mi raz jeszcze.
Chodzi o MTB nie ma nacisku na rozmiar koła 26-27,5" rowerzysta ma 175cm 82-85kg 
Mam póki co 2 modele które biorę pod uwagę:
http://www.decathlon.pl/rower-gorski-mtb-rockrider-81-id_8168918.html
http://nrowery.pl/rowery-2014/mtb-275/gravity-275-xt
Pytanie brzmi który lepszy i dlaczego? Jeśli macie inne ciekawe propozycje jak najbardziej. 

Nie ma możliwości by przekroczyć budżet!!! 

Napisano

Proponował bym romet'a RAMBLER'a 29ER R-line 3.0. Cena katalogowa jest co prawda wyższa ale jak pisali niektórzy w innych tematach w salonie rometa powinieneś kupić go za około 3100zł.

Jeśli chodzi tylko o te dwa podane modele to northtec ma lepsze części i nowszy standard koła 27.5. A w przypadku northtec'a i romet'a to ten drugi wygrywa i do tego da się go kupić taniej.

Napisano

Luknij na strone canyon.com po polsku jest maja dobre rowery i zmiescisz sie w cenie yelowstone lub grand canyon al 5.9 (taki mam) gorna granica Twojego budzetu a co do osprzetu to ide o zaklad ze nie kupisz takiego taniej Np Scott prawie 1000 wiecej

P.S jesli masz mozliwosc kupuj na firme 19% taniej ja za swojego z przesylka itp dalem 712

Napisano

Ja bym nie brał GC 5.9. W droższych modelach Canyona jest lepszy stosunek wartości otrzymanej do ceny.

Ten kosztuje 3459 plus przesyłka ponad 200 i dochodzimy do 3700. To 1000zł drożej niż najtansza propozycja - RR 8.1 - a to czy ma lepszy osprzęt jest kwestią mocno dyskusyjną. Powiedział bym, że RR 8.1 ma lepszy osprzęt. Wraz z zakupem dostajesz bon na 80zł - w sumie wychodzi 2620, a rowerowi nie można nic sensownego zarzucić.

Najlepiej jakbyś dołożył i kupił GC 6.9. :) Dostaniesz i dobry amor i kola i hamulce

Napisano

Witam,

Również mam zamiar kupić rower Northtec Gravity 2,7" XT, jednak zastanawia mnie czy amortyzator będzie poprawnie pracować? oraz czy geometria ramy jest ok. Czy ktoś już użytkował ten rower i może napisać coś o nim(wady, zalety, ogólne wrażenia). Dodam, że roweru będę używać głównie góry, las, czasami jakieś dłuższe wyprawy i okazjonalnie  maratony. Czy może ktoś poleciłby coś innego w podobnej jak w temacie cenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...