martinus101 Napisano 19 Maja 2014 Napisano 19 Maja 2014 Zamieniłem się kolegą na te manetki, ale jak reguluje przerzutkę przednią, pierwszy bieg jest w porządku, ale jak wrzucam dwójkę, wskakuje aż 3. Nowa manetka to ST EF 50 L. Stara to Tourney ST-EF40. Możliwe, że do mojej przerzutki nie pasuje ta nowa??
Sami12 Napisano 19 Maja 2014 Napisano 19 Maja 2014 Probowales juz ja regulowac ? (pelno poradnikow w necie)
martinus101 Napisano 19 Maja 2014 Autor Napisano 19 Maja 2014 Tak, regulowałem. Tylko nie wiem dlaczego wcale nie chce wchodzić drugi bieg. Chodzi to bardzo ciężko. Możliwe, że nie nie pasuje ona do mojej przerzutki?? Jest to Tourney TZ30.
Wojtek97 Napisano 20 Maja 2014 Napisano 20 Maja 2014 Ja przy takim problemie poradziłem sobie nie dwoma śrubkami na przerzutce, ale metodą niestosowaną w poradnikach. Mianowicie wyregulowałem całość odkręcając i zakładając ponownie linkę od przedniej przerzutki. Pomocna będzie druga osoba żeby przytrzymać przerzutkę albo przykręcić linkę. Prawdopodobnie linka jest za bardzo naprężona i na właściwym dla skoku 1->2 wrzuca od razu 1->3. Niestety to jest metoda prób i błędów, trzeba trochę pozmieniać przerzutkę i sprawdzać czy nigdzie nie szoruje.
martinus101 Napisano 22 Maja 2014 Autor Napisano 22 Maja 2014 Przerzutkę już naregulowałem. Zobaczyłem, że źle założyłem linkę. :/ Dzięki za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.