slasal Napisano 13 Maja 2014 Napisano 13 Maja 2014 Witam Interesuje mnie 29 cali lub bardzo dobra maszyna 26 cali, Na 29 jestem za niski, na ramie 18 jest idealny dla mnie... Moje parametry 176cm/85kg + plecak ok 5-6kg zalezy jaka wyprawa Dzienny dystans do tej pory pokonywany 40 km ( czsem i więcej 80-100 km, ( ok 1200 km miesięcznie ( 14000 w skali roku zależy od warunków pogodowych, moich dyspozycji itd ) Szosa nie wchodzi w gre wymagania rama Al, może być full - 18 cali Amortyzator z regulacją + blokada ( tył także z mozliwośćią blokady) obręcze min 19 m szerokości poniżej nie wchodzą w grę dt mavic może jakiś dartmoor może Piasty na maszynach nowatec, dt swiss, ( nie chce mieć kulek, konusów smiesznych podkładek pod bębenek itd napęd 3 x 10, 3 x 9 lub 2 x 10, 2 x 9 sram lub shimano wszystko z jednej grupy bez mieszanek typu slx sram xt etc... Co do kół tył może być na 12 a przód 20mm (15 mm) , 9mm u mnie z tyłu jest za cienka i gnie się jak plastelina z czasem (ktoś powie że rama krzywa itd, nie ma takiej opcji itd ) Opony 2.0 - 2,1 Hamulce hydrauliki 180/160 Korba 42-32-24 system hollowtech lub 42-24 Może ktoś od siebie coś doradzi, potrzebuje coś do lasu, dukty, pola, trafiają sie ciężkie kocie łby jak i masa kożeni, jest też chodnik, asfalt, przewaga jazdy 70 teren- 30 % płaskie powierzchnie. Jeżdzę codziennie do pracy dom 15 km + codzienne wycieczki, wiosna, lato jesień, w zimę wsiadam na zimówkę nie straszne jej lód i wszędobylska sól
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.