sokratgc Napisano 13 Maja 2014 Napisano 13 Maja 2014 Witam, mam problem w rozpoznaniu rodzaju sterów w swoim rowerze i w złożeniu tego wszystkiego do kupy. Moja rama wygląda tak: i widok z góry pod kątem: Czy na poniższym zdjęciu ten srebrny metalowy element na rurze widelca to jest bieżnia i czy ten element ma być idealnie gładki bo jeżeli tak to u mnie jest trochę porysowany i nie wiem czy będzie się nadawać do użycia: Czy to jest prawidłowa kolejność zakładania zaczynając od widelca: Zgaduję, że posiadam stery półzintegrowane i ten srebrny kawałek wystający z ramy z góry i z dołu to są wbite miski. Proszę o sprostowanie jeśli się mylę. Z jednego wianka wypadły kulki i już przepadły. Kupiłem nowy wianek ale nie pasuje. Czy jest możliwość zastąpienia wianków łożyskami? Czy do tych misek, które mam wbite w główkę ramy, można kupić inne stery też półzintegrowane i będą pasować czy miski też trzeba będzie wymienić? Bo jeżeli tak to chyba ciężko samemu nabić miski i wsadzić prosto gwiazdkę do rury. Bardzo dziękuję za przeczytanie i odpowiedzi. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.