kreation Napisano 12 Maja 2014 Napisano 12 Maja 2014 Cześć, na wstępie tutaj zdjęcia mojej kasety i talerzy z korby https://www.dropbox.com/sh/knzczua77ep4elk/AABERygfRKUalIJSCLIbSnmia Przepraszam za jakość zdjęć, telefon... Kupiłem sobie ostatnio nowy łańcuch, jako że przez 3 lata jako nieświadomy użytkownik jeździłem całkiem sporo na jednym łańcuchu, to teraz postanowiłem coś z tym zmienić. Kupiłem nowy łańcuch zapinkę i wymieniłem łańcuch niestety kupiłem łańcuch Shimano HG53 za 53zł a to chyba nie jest ta najbardziej opłacalna opcja? Przy okazji popełniłem pewien błąd, bo zamiast rozkuć te zewnętrzne ogniwa łańcucha i w ich miejsce wstawić zapinkę, to rozkułem te wewnętrzne, później chciałem to spiąć szpilką dołączoną do łańcucha, jednak przez to że mam tak cudowny rozkuwacz szpilka się złamała. W sklepie rowerowym za darmo dostałem nową szpilkę, która jednak sprawia, że łańcuch nie jest całkiem elastyczny, zauważalny jest pewien opór i po przejściu przez zębatki jest nawet lekko ugięty (oczywiście nie podczas jazdy bo wtedy pewnie jest maksymalnie naprężony). Smarowanie niestety niewiele pomogło i tutaj rodzi się pytanie, czy możliwe jest, że sprzedawca dał mi szpilkę do np 6 rzędowego łańcucha i dlatego to nie pasuje? Po zamontowaniu łańcucha przejechałem niecały kilometr i niestety łańcuch przeskakuje na 6 i 7 rzędzie, czyli tych najbardziej zużytych trybach. I co w tym wypadku zrobić czy kaseta jest już tak zużyta, że trzeba kupić nową, czy w takim przypadku warto kupić jeszcze jeden łańcuch np. Campagnolo, a kiedy ten się zużyje używać tego Shimano. Czy coś jeszcze sprawdzić po tych 3 latach użytkowania, bo oprócz tego to wszystko działa bardzo dobrze, kiedy korba była bez łańcucha, to nie było nawet słychać jak się kręciła.
marcinek1992 Napisano 12 Maja 2014 Napisano 12 Maja 2014 Zależy ile km zrobiłeś ale do 3 letniego napędu nie dawałbym nowego łańcucha.
kreation Napisano 12 Maja 2014 Autor Napisano 12 Maja 2014 No kilka tyś już na nim zrobiłem. Napęd to Shimano Deore.
mariuszpk Napisano 13 Maja 2014 Napisano 13 Maja 2014 Jak po skuciu łańcucha ogniwo jest zbyt sztywne, co się zdarza, trzeba przepchnąć sworzeń w drugą stronę. Powinno się poprawić. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
CarverPure160 Napisano 13 Maja 2014 Napisano 13 Maja 2014 Opcji jest kilka, pojezdzij 100-200 km i może łańcuch się ułozy, można przyśpieszyć ten proces pilnikiem. Bierzesz pilnik i lekko poprawiasz 6 i 7 bieg tak aby przestał skakać. Tylko nie szlifuj dużo, po max 1 mm na ząbek od góry oczywiście na skaczących biegach. W sumie to może najpierw zmierz stary łańcuch na "11 ogniwach", jak jest mniej niż 133,5 mm to nie piłuj tylko pojezdzij 100-200km, więcej niż 133,5mm to szlifuj lekko.
NEX Napisano 13 Maja 2014 Napisano 13 Maja 2014 2 blat już chyba średnio , daj jakieś lepsze zdjecia ,bo troche masakroza ,
Mod Team Odi Napisano 13 Maja 2014 Mod Team Napisano 13 Maja 2014 Po co było cudować? Trzeba było jeździć na tym co jest, a jeszcze przynajmniej następne 3kkm byś przejechał. Jedyne co razi w oczy na zdjęciach to mocno zapaskudzony napęd i o to powinieneś zadbać.
kreation Napisano 13 Maja 2014 Autor Napisano 13 Maja 2014 Czyli co miałem jeździć aż się zerwie łańcuch? Eh szkoda bo łańcuch cały rozkułem kiedy ćwiczyłem rozkuwanie. Tylko czy taki rozciągnięty łańcuch nie masakrowałby dalej napędu? No i co zrobić dalej skoro stary łańcuch nie wchodzi w grę. I jak wyczyścić ten cały napęd, bo łańcuch to wiadomo shake ale reszta?
mariuszpk Napisano 13 Maja 2014 Napisano 13 Maja 2014 Łańcuch ci się nie zerwie tylko będzie przeskakiwał, na początku na najwyższych biegach. Rozciągnięty będzie też zjadał ząbki na kasecie i korbie. Zrobią ci się igiełki zamiast trapezów na końcach. Czyści się normalnie odtłuszczaczem i szczoteczką do zębów. Później delikatnie opłukać wodą. Ja robiłem to w wannie. Na koniec odrobine jakiejś oliwki w sworznie i łożyska przerzutki. Wytrzeć do sucha z oleju i gotowe. Z tym odtłuszczaczem też ostrożnie żeby smaru z piast nie wypłukać. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
kreation Napisano 14 Maja 2014 Autor Napisano 14 Maja 2014 Czyli co kupić benzynę i szczoteczką do zębów umyć kasetę i talerze z korby tak? Mój rower to dokładnie MERIDA MATTS TFS XC 300-VTylko co dalej z tym napędem, starego łańcucha już nie ma, nowego nie chcę męczyć na starej kasecie, wrzucę jeszcze zdjęcia dokładniejsze kasety i korby (która ma demontowalne talerze) Czy smarowanie olejem silnikowym wchodzi w rachubę? (przepraszam za pogrubienie, ale nie da się go wyłączyć)
NEX Napisano 14 Maja 2014 Napisano 14 Maja 2014 umyj talerze ( czyli blaty) , łańcuch jeśli zapaskudzony , kasetę , tylko ,żeby ci do bębenka nie nalecialo , jak chcesz mozesz ja odkręcić ,możesz benzyna zwykla lub ekstrakcyjną , co do czyszczenia : http://www.forumrowerowe.org/topic/53628-konserwacja-czyszczenie-lancucha-sposoby/page-53 smarowanie : http://www.forumrowerowe.org/topic/32488-smarowanie-zalety-i-wady-olejow-do-lancucha/
kreation Napisano 14 Maja 2014 Autor Napisano 14 Maja 2014 Jeszcze nie specjalnie wyczyściłem ten napęd, ale mam nadzieję że już coś widać. Dzisiaj przez 2 godziny męczyłem się z otwarciem spinki i za nic nie potrafiłem jej otworzyć. Próbowałem różnymi sposobami, kleszczami, wsadzałem śrubokręty ale nic nie pomogło. Czy jest jakiś patent na otwarcie tego dziadostwa? Zdjęcia napędu. https://www.dropbox.com/sh/knzczua77ep4elk/AABERygfRKUalIJSCLIbSnmia
mariuszpk Napisano 15 Maja 2014 Napisano 15 Maja 2014 Te spinki od Shimano tak mają. Generalnie są do bani. Dużo lepsze są Connex takie : http://www.okazje.info.pl/sh/sport-i-hobby/wippermann-spinka-conex-link-do-lancucha-9-rzedowego-szerokosc-6-5-mm-.html Ja swoją rozpinałem przez 2 godziny po przejechaniu 400km. Najpierw wd-40 później ogromniaste imadło. Jak strzeliła to bałem się że szybę rozbije. Connexa teraz rozpinałem na dniach po 500 km. Zrobiłem to dwoma palcami.
michalpv2 Napisano 15 Maja 2014 Napisano 15 Maja 2014 Ja mam spinke KMC, ale ten sam typ, w każdym razie wyglądają identycznie. Za pierwszym razem też było ciężko, chyba z pół godziny kombinowałem zanim nie zajarzyłem, że najpierw trzeba ją ścisnąć w poprzek łańcucha, tak aby płytki obydwóch części spinek zbliżyć do siebie, a następnie jak są ściśnięte musisz ścisnąć w drugą stronę, czyli wzdłuż łańcucha. Teraz zajmuje mi to 15s.
kreation Napisano 17 Maja 2014 Autor Napisano 17 Maja 2014 I czy da się jeszcze jakoś odkręcić bębenek bez tego specjalnego klucza do bębenków
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.