Skocz do zawartości

[2000] CTM Rambler 2.0 vs Kross level a3

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Mam pytanie dotyczące tych 2 rowerow... O ile na temat Krossa cos w sieci moge znaleźć to na temat tego CTMa nie ma praktycznie nic. 

Powiem Wam szczerze,ze jestem bardziej sklonny w strone tego CTMa... Tylko srednio znam sie na osprzecie.. Stad tez moja rejestracja na tym forum oraz pytanie do Was.. Ktory rower byscie polecili ?

Goraco pozdrawiam i zapraszam do dyskusji.

Napisano

Ten?

http://katalog.bikeworld.pl/2014/web/produkt/rowery/mtb_29er_hardtail/ctm/35954/rambler_2_0_1

Ja zawsze mam problemy z zaakceptowaniem rowerów terenowych, które mają najtańszy możliwy amortyzator, który przez producenta po prostu nie jest przewidziany do prawdziwej jazdy terenowej.

Do tego jeden ma rower na kołach 29 cali, a drugi 26. To dość dużą różnica, więc jak decydujesz się na konkretny rozmiar powinieneś mieć ku temu powody.

Nie wolałbyś czegoś takiego?

http://www.unibike.pl/evolution.html

Bardzo lubiany model, lepszy od obu twoich propozycji. Ma już dwie klasy lepszy amortyzator na prawdziwym tłumieniu olejowym, lepszy napęd i hamulce. W tym budżecie są jeszcze mocne zniżki na porządne MTB od Rometa, ale sądząc po twoich skłonnościach do zagranicznych (słowackich) marek, to pewnie nie będziesz nimi zainteresowany :)

Z propozycji, które cię może zainteresują, jest jeszcze kolekcja Kross 2013:

http://www.ceneo.pl/17953965?se=dfyZk_gCxZk3Gey-GekDmssuYNmaiX-8&gclid=CJGZ1OT6pL4CFWINcwodp2wAYA

Bardzo fajne rowerki w dobrych cenach (jak widać dużo korzystniejszych niż kolekcja 2014). Tyle że do dostania już praktycznie tylko w necie.

Napisano

Tego A4 w sklepie tez widzialem, ale byl duzo drozszy.. Chyba 2750 ale to rocznik wyzej, nie mam pewnosci. Wolalbym wlasnie na kolach wiekszych niz 26 wlasnie.

Ale w tym przedziale cenowym Pan w sklepie zaoferowal mi te 2 rowery i jego zdaniam oba sa dobre..

Do sklepu przyszedlem z zamiarem kupna hexagon x8, ale od razu mi go odradzil i polecil te 2 modele.

Napisano

No ciężko żeby ci doradził coś, czego nie miał w sklepie :)

Sprzedawca jest od sprzedawania, doradzać to ci może w obrębie tego, co może ci sprzedać.

Skoro nie zainteresowany jesteś zakupem internetowym Krossów z 2013, to może przynajmniej do Katowic byś wpadł tego Unibike'a na żywo obejrzeć?

SIMSEY ul.Strażacka 11 m 2 40-143 Katowice 32 254 08 21  

Jest lepszy od CTMa i Krossa i dodatkowo jest na bardziej rozwojowym kole 27,5 cali.  26 właśnie odchodzi do historii :)

Napisano

Daleko nie mam wiec moge podjechac. Chociaz bardzo przemawia za mna fakt taki,ze powiedzial jesli zakupie ktorys z tych rowerow to dodatkowo otrzymam 300zl rabatu na nie, to jednak tez sporo kasy. Stad tez, tego krossa moglem wyrwac za lekko ponizej 2000.

Napisano

To twoja decyzja. Evolution ma niemal wszystko o klasę lepsze i tyle. Ale jest też droższy.

Z drugiej strony A3 jest co prawda słabszy, ale to w żadnym razie nie jest zły rower. Jeśli go wybierzesz to raczej będziesz zadowolony. CTM ma co prawda 3x9 biegów (podobnie jak Evolution) ale ma tylko atrapę amortyzatora, więc moim zdaniem lepiej w niego nie inwestować.

Napisano

Dziekuje za konwersacje. Przemysle to jeszcze i zobacze co zrobie. Nie jestem jakims super zapalencem i wydaje mi sie,ze taki rower mi wystarczy. Poczekam troszczke i zobaczymy :) Pozdrawiam.

EDIT: A powiedz mi prosze, czy ten unibike z 2k13 bylby zlym wyborem ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...