MakaanPL Napisano 9 Maja 2014 Napisano 9 Maja 2014 Cześć Szukam aktualnie roweru na dłuższe trasy na Podhalu oraz wokół Krakowa. Nie interesują mnie techniczne przejazdy między drzewami i w błocie po kolana, raczej asfaltowe podjazdy i szerokie drogi leśne. Wzrost ok. 170, waga poniżej 60kg, choć nie przeszkadzają mi duże ramy i wolę siodełko trzymać wysoko (jak widać na załączonym obrazku). Budżet ok. 2500, choć mogę nieco go nagiąć, jeśli warto. Na pewno nie szukam nowego ze sklepu, z wyjątkiem pojedynczych części w trakcie eksploatacji. Od tygodnia testuję pewien rower, używany dawniej przez znajomego, który niedawno sprawił sobie zupełnie nowy sprzęt. Regularnie serwisowany, czyszczony i smarowany, na pewno "bez tandety". Właściciel to maniak rowerowy, pokonujący regularnie spore dystanse, więc sprzęt sporo już przeszedł. W zimie wsadził ten rower w trenażer, wspominał coś chyba o 2tys km, w sezonie (przeszedł ich bodajże trzy) pewnie podobnie. Rama: aluminiowa, nie wiem jaki to rozmiar, Corratec Superbow Fun (dość stara i poobijana, chyba tylko ona została z pierwotnej wersji) Widelec: Manitou R7 MRD Absolute Koło tył: ZTR Crest + Novatek D712SB Koło przód: ZTR Alpine + jakiś model CHOSEN Opony: Bontrager XR2 Team Issue TLR (przeciętny stan, tubeless, z mleczkiem) Hamulce: XT, BL-M775 + BR-M775, tarcze Dartmoor, jakieś bardzo lekkie i ażurowe Manetki: XT Przerzutki: tył XT, przód LX Korba: SLXKaseta: nie wiem, ale byle czego by nie wsadził Łańcuch: chyba Deore Koła, amortyzator, klamki i manetki - rewelacja. Hamulce po pilnej zmianie klocków zapewne będą się dobrze spisywać. Stery bez zarzutu, suport raczej OK. Moje wątpliwości budzi stan napędu. Tydzień temu 40km po górach bez najmniejszych problemów, ale na innej kasecie - po wycieczce przełożył je między rowerami, "z powrotem", bez innych zmian. Sprzęt postał 2 dni na balkonie, i zaczęły się problemy - nie mogę powiedzieć, by napęd działał jak trzeba. Zmiany biegów nie są zbyt szybkie, szczególnie z przodu. W dodatku przy dużej z przodu i 6-7 mniejszych z tyłu łańcuch wyraźnie ociera o wózek. Mam nadzieję, że jest to tylko kwestia ponownej regulacji... Podejrzewam, że zarówno kaseta, jak i zębatki przy korbie nadają się do wymiany, chciałbym jednak byście rzucili na to okiem: https://drive.google.com/folderview?id=0B8j1F8wD0VSJOERyMjdTYUNoUHc&usp=sharing Ogólnie ile taki sprzęt może być wart? Ile warto za niego zapłacić? Dodam, że właściciel ma handel we krwi i pewnie łatwo z ceny nie spuści, nawet mnie, więc wcale nie jest to jedyny i ostateczny wybór. Poszukiwania dopiero się zaczęły. Czy warto rozglądać się także za czymś na większych kołach, do zastosowań wymienionych na początku? Czy warto dopłacać do systemów bezdętkowych z mleczkiem i jak się to spisuje w praktyce? Z góry dzięki za poradę
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.