poli1 Napisano 8 Maja 2014 Napisano 8 Maja 2014 Witam! takiego porównania jeszcze chyba tutaj nie było. . Rozważam zakup jednego z tych rowerów, ponieważ są (jeszcze) dostępne w okolicy, na obu fajnie się siedzi. Ciągle nie wiem którego jutro kupię. Głównie jeżdżę po mieście, do pracy, w weekendy kilkudziesięciokilometrowe wypady po wiejskich drogach, sporadycznie po lesie. W sumie w ciągu roku kilka tyś km się uzbiera. Wiem, ze pierwszy ma znacznie lepszy osprzęt, drugi to renomowana rama. Nie do końca wiem, co bardziej się przyda w moim przypadku i co rzeczywiście jest ważniejsze. Będę wdzięczny za porady, z góry dzięki! pozdrawiam
Shiryu Napisano 8 Maja 2014 Napisano 8 Maja 2014 Przy większych przebiegach można zadowolić się nieco gorszym osprzętem kosztem ramy, bo prędzej będziesz wymieniał elementy napędu (więc słabsze elementy krócej będą Cię wkurzać ). ALE! Obecnie nie jest problemem wykonanie porządnej ramy aluminiowej, co powoduje, że nie ma wielkiego sensu przywiązywanie się do konkretnej marki. Z tego co piszesz wynika, że nie jeździsz ekstremalnie, więc na ramę patrzyłbym raczej pod kątem jej geometrii i lekkości niż wytrzymałości, bo ta wszędzie będzie podobna. No i teraz przechodzimy do sedna: Osprzęt tego Treka, jak za tą cenę jest bardzo słaby - IMHO zupełnie się nie opłaca. Unibike będzie lepszą opcją. Możesz też zapolować na Krossa Evado 5.0 z 2013 r.. Nie napisałeś, gdzie mieszkasz, ale nie wierzę, że nie masz w pobliżu sklepu, w którym mógłbyś go przymierzyć.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.