Skocz do zawartości

[1100-1400] Szukam roweru do jazdy po mieście

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam jak w temacie szukam roweru do jazdy glownie po mieście czasem po lesie ale nie w jakims trudnym terenie. Trochę poczytałem forum i wybrałem sobie 2 rowerki w moim przedziale cenowym

Pierwszy rower:

http://allegro.pl/2014-king-of-the-road-lazaro-integral-na-alivio-i4205943310.html

Drugi rower:

http://allegro.pl/merida-crossway-5-v-2014-gratisy-piastow-w-wa-i4193300947.html

Bardzo bym prosił o pomoc w wyborze roweru ponieważ ja wogle nie mam pojecia o tym. Głownie roweru potrzebuje do spokojnej jazdy po 10-15 km. Co sądzicie o moim wyborze ?

Napisano

Ten drugi niestety bardzo słabiutki. Bez budżetu 2 tys PLN wzwyż albo jakiejś super internetowej promocji do Meridy się nie zbliżamy :)

Ten pierwszy jest bardzo lubiany i popularny na forum. I chyba nic lepszego w tej cenie nie ma.

Napisano

No tak myślełem właśnie bo przeczytałem test tej Meridy i za dobrze nie wypadła jednak chciałem też poznac wasza opinie rozpatrywałem jeszcze Meride Crossway 40MD ale niestety to koszt 2000 zł - trochę za dużo :)

Czyli ten Lazaro powinien spełnić moje wymagania ?:)

Napisano

A bo ja wiem jakie ty masz wymagania :D

Generalnie rowery złożone z takich części jak Lazaro normalnie kosztują koło 1700-1800zł. Do tego pełno osób na forum je ma i chwali, więc poskładane są dość dobrze. Nie za bardzo jest się do czego przyczepić. Tanie i dobre, panie! :D

Napisano

A jeszcze tylko takie pytanie co do ramy bo z tego co wyczytałem Lazaro jest produkowany w rozmiarach 17" i 19" i 21". Według rożnych tabelek w necie to mój rozmiar to powinien być 22" i czy ewentualnie ten 21" też bedzie dobry ?

Napisano

Nie wiem. Dopiero co widziałem jak ktoś pisał, że rozmiarówka Lazaro jest o stopień wyższa, niż normalnie. Ale sam nie mam to ci nie powiem. W Strefie Testów tego forum, bardziej na dole są wielkie tematy użytkowników tych rowerów i co chwila ktoś pyta o rozmiar. Możesz tam pogrzebać.

Napisano

To chyba mój post widziałeś ;)

Z doświadczenia mogę napisać, że mając 182 cm wzrostu, po lekturze poradników z gatunku "Jak dobrać ramę" przymierzałem się do 21-calowego Maestro (bliźniak Lazaro). Na szczęście sprawdziłem go w sklepie przed zakupem - i był za duży. Zresztą w temacie o KM potwierdza to sporo osób, które kupiły rower pozornie o rozmiar za mały.

@, powiedz ile masz wzrostu, to coś podpowiemy ;)

Napisano

No nie aż takich długich nóg to ja nie mam :) Ale dobra teraz tylko muszę poszukać gdzieś tego roweru po sklepach bo na allegro praktycznie jest tylko jedna oferta a nie wiem czy u mnie bedzie aż tak łatwo go dostać.

Dzięki za pomoc :)

Napisano

Ten sam producent, w 95% te same części. Oba rowery są tak samo znane, Kands najczęściej trochę droższy, ale za to można sobie wybrać sprzedawcę.

Napisano

To dziękuje. Bardzo mi pomogliście i pewnie zdecyduje sie na KANDS też właśnie przerz możliwość wyboru sprzedawcy :)

Dzięki jeszcze raz :)

Napisano

Szkoda,że tylko te dwie firmy wchodzą wgrę,bo polecałbym poszukac takze wśrod modeli Krossa,no ale jeśli koniecznie chcesz zdecydować się na droższego Kands to nie ma problemu,pod względem jakości na pewno się nie zawiedziesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...