Skocz do zawartości

[do 1500] prosba o propozycje roweru dla mojej osoby

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie!

Chcialbym sie poradzic jezeli chodzi o zakup roweru. Jestem dosc duzym facetem ( 190 cm, waga ok. 95 kg). Poszukuje roweru do jazdy po miescie ( sciezki rowerowe) ale rowniez do jazdy po sciazkach lesnych ( czesto wyjezdzam na dzialke).

Wczoraj bylem w sklepie rowerym w Gdyni i facet pokazywal mi rower Romet Rambler 4.0 z 2013r. Mowil ze to moze byc pozycja dla mnie ( koszt 1299 zl) Co o tym myslicie? Czy mozecie mi polecic cos innego?

Jestem totalnym laikiem jezeli chodzi o wiedze na temat rowerow.

Bardzo dziekuje za pomoc!

Napisano

Znacznie lepszą opcją w tej cenie jest Kands Energy 1300.

Zastanawiałeś się nad crossem zamiast MTB? Do Twoich zastosowań wydaje się bardziej odpowiedni.

Napisano

Z poczatku sie zastanawialem, jednak w facet w tym sklepie rowerowym mowil ze wg. niego lepszym rozwiazaniem bylby mtb jednak. Dla mnie osobiscie nie ma to znaczenia i wlasnie dlatego  pytam o jakies podpowiedzi :). A czy moglbys przytoczyc jakis przyklad roweru crossowego dla mnie?

Dzieki za pomoc!

Napisano

Jeśli będziesz jeździł po ścieżkach, czy to asfaltowych, czy szutrowych, to cross, dzięki mniejszym oporom toczenia, będzie sprawował się znacznie lepiej. Do tego możesz mu założyć szersze opony 28" (albo  i 29" olbrzymy) i właściwości w terenie mocno się poprawią. Proponowany model? Standard w tej cenie to Kands Maestro/Lazaro Integral v3. Mają sporą przewagę w jakości napędu w porównaniu do bardziej znanej konkurencji. Rama 21" spokojnie da Ci radę ;)

Napisano

Z tego co czytam to Rambler 4.0 ma wolnobieg.

Facet widząc Twoją posturę dał d*** polecając Ci ten rower.
Zapytaj go czy przyjmie reklamację jak przyjdziesz do niego z wygiętą ośką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...