Kubek23 Napisano 3 Maja 2014 Napisano 3 Maja 2014 Witam wszystkich jest to mój pierwszy post na forum, trafiłem tu w związku z tym, że szukam jakiegoś porządnego roweru. który mi posłuży kilka lat. Będąc wczoraj w Aldi zobaczyłem taki rower: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/191499f901e664e4.html patrząc na osprzęt wygląda, że jest ok, tylko czy warto dać za niego 1250zł czy lepiej poszukać czegoś firmowego? Patrzyłem na rowery Kellys, ale patrząc mna sam osprzęt w tej cenie mogę dostać przerzutkę tourney a tu mam deore xt. Proszę o jakieś opinie, bo sam to się tak średnio na tym znam. poprawiłem niedziałający obrazek, teraz już powinno być ok. już wszystko działa?
Piehursson Napisano 3 Maja 2014 Napisano 3 Maja 2014 ale do czego mamy się odnieść skoro nie podałeś ani linku do tego roweru ani nie napisałeś jego pełnej specyfikacji. Mamy wróżyć z fusów?
copone Napisano 3 Maja 2014 Napisano 3 Maja 2014 Taki rower z Aldi...? Masz przynajmniej gwarancję na 10 lat na ramę - jak Ci pasuje przymierz się przetestuj w sklepie i kup albo nie
Tadeus Napisano 3 Maja 2014 Napisano 3 Maja 2014 Ten model już się parę razy przewijał. Nie jest tragiczny, ale dobra jest tam tylko ta jedna tylna przerzutka - zupełnie nie współgrająca z całą resztą, więc można ją na starcie sprzedać za 200zł i kupić sobie coś fajnego Ja bym chyba wolał Romet Wagant 2.0 z 2013roku. Nie ma XT, ale cała reszta jest bardziej zrównoważona. O. Znalazłem linka: http://allegro.pl/meski-rower-curtis-kola-28-cali-deore-xt-hit-i4059266919.html
arek_wro Napisano 3 Maja 2014 Napisano 3 Maja 2014 To niestety pokazuje dosadnie na czym opiera się marketing rowerowy w najniższej półce cenowej - na tylnej przerzutce.
Kubek23 Napisano 3 Maja 2014 Autor Napisano 3 Maja 2014 rower wygląda ok,a jak się zaczyna wczytywać w jego funkcje to rzuca się w oczy właśnie tylna przerzutka, która wydaje się być jedną ważniejszych rzeczy.Nie wiem co jest podstawą dobrego roweru, ale przerzutki wydają sie jego ważną częścią \ten Romet wygląda ok. tylko trchę drogi itylko jedna wersja kolorystyczna
Tadeus Napisano 3 Maja 2014 Napisano 3 Maja 2014 tylko trchę drogi itylko jedna wersja kolorystyczna Ech, masz racje. Wygląda na to, że wszystkie te w lepszych cenach i innych kolorach już wykupione. Jeszcze parę dni temu pełno ich było.
Kubek23 Napisano 4 Maja 2014 Autor Napisano 4 Maja 2014 może ten biały na żywo nie będzie tak źle wyglądał, tyko mógłby być troszkę tańszy:) a może jest coś używanego wartego uwagi? Rower nie musi być nowy chociaż fajnie by było jakby był ale używkę w dobrym stanie też mogę kupić, tylko za czym warto się rozglądać?
copone Napisano 4 Maja 2014 Napisano 4 Maja 2014 Nie sprecyzowałeś do czego potrzebujesz roweru. Jeżeli chodzi o osprzęt to to forum pokazuje że ludzie kupując markowe sprzęty na słabym sprzęcie po tygodniu czy miesiącu chcą je zmieniać na wyższyRaczej słuchałbym swojej intuicji niż niektórych opinii - a nowy rower to nowy za te pieniążki nie wiem czy jest sens szukać używki. Sam musisz wiedzieć co naprawdę chcesz
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.