Skocz do zawartości

[1200 zł] MTB - Lazaro Evolution V3?

lordz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzisiaj pożegnałem się z moją Meridą Matts. Szukam czegoś nowego do maksymalnie 1200 zł. Przeznaczenie to 80% lasy/ścieżki rowerowe, 20% jazda po mieście. W tej cenie wybija się Lazaro Evolution V3. Można dostać coś lepszego w tej cenie? Rozmiar ramy - 21" powinien być idealny (mam 190 cm).

Z góry dzięki za odpowiedź.

Napisano

Przejrzałem oferty wszystkich używanych rowerów w okolicy i znalazłem tylko jeden warty zainteresowania - oferta oczywiście zniknęła w kilka godzin. Inne albo w kiepskim stanie, albo znowu rama zbyt mała. Zamówiłem Lazaro, do wyboru miałem jeszcze Unibike Mission w miejscowym sklepie, jednak ma znacznie gorszy osprzęt. W sumie nie wiem czy dobrze zrobiłem. Największą wadą Lazaro jest chyba rama, podobno mocno średnio wykonana.

Napisano

Jeszcze dla pewności zapytam ;)

Między Unibike Mission z 2014, a tym Lazaro różnica teoretycznie jest spora. Ale czy mocno odczuwalna w praktyce? Tourney z przodu mi nie przeszkadza, bo i tak prawie nie używam tej przerzutki. Bez blokady skoku też da się przeżyć.

Napisano

Po przesiadce z Mattsa na Uni pewnie nie poczułbyś jakiejś specjalnej różnicy. Przesiadając się na Lazaro możesz założyć, że różnicę poczujesz od razu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...