Revelation Napisano 29 Kwietnia 2014 Napisano 29 Kwietnia 2014 witam , chodzi mi konkretnie o ten model http://sklep.sportprofit.pl/pl/p/Unibike-FUSION-DISC-27.5-czarno-blekitny-2014/7201 wprawdzie przekracza mój budżet nieznacznie ale czy warto?
Tadeus Napisano 29 Kwietnia 2014 Napisano 29 Kwietnia 2014 Jest bardzo spoko. Na plus koła w nowym standardzie 27,5.
huskybor Napisano 29 Kwietnia 2014 Napisano 29 Kwietnia 2014 Chciałbym delikatnie podpiąć się pod ten temat, żeby nie robić śmietnika na " głównej". Interesuje się zakupem tego właśnie modelu. Mam tylko problem z doborem ramy, bo z wyliczeń, jeżeli się nie pomyliłem wychodzi 18,6 cala, czyli bardziej chyba rama 19 ( 183 wzrostu, dł. wew. nogi to 83 cm) ? Proszę więc o pomoc, jeżeli się pomyliłem gdzieś.
Revelation Napisano 29 Kwietnia 2014 Autor Napisano 29 Kwietnia 2014 właśnie go kupiłem :] ja kupiłem z ramą 21, mam około 190 cm wzrostu, przymierzałem 19 ale był ciut za mały.
huskybor Napisano 29 Kwietnia 2014 Napisano 29 Kwietnia 2014 Właśnie jak siedziałem na 19 to tak w miarę było ok z tym że niby wszędzie wszyscy mówią o tych 5 - 7 cm, pomiędzy kroczem a ramą, a jak tak na oko oceniłem że tam z nie będzie raczej "piątki". Jak to mówią wolę sam upewnić się, gdyż niestety zauważyłem, że u mnie w mieście, w większości, sprzedawcy mają podejście "aby wcisnąć" I jeszcze jedna rzecz - kiedy przymierzałem się do różnych modeli to dopóki nie wspomnę coś o doborze ramy, to każdej wielkości rama była dla nich idealna - dlatego mam teraz takie a nie inne podejście
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.