BayerischeMotorenWerke Napisano 27 Kwietnia 2014 Napisano 27 Kwietnia 2014 Witajcie. Od 8 lat jestem uzytkownikiem "roweru" Sektor Matrix. Taki jak ten, tylko że mam 26er:http://www.rowery-wilex.pl/sklep/asortyment.php?id_kategorii=1&id_firmy=16&slowa=&wg=data&jak=desc&ile=20&str=8&id_produktu=623 Kupowałem go gdy byłem jeszcze w gimnazjum i teraz żałuję wyboru. Ogólnie rowerek bezawaryjny, ale ciężki (ponad 17 kilogramów....), opony mają duże opory toczenia i jazda po płaskim czy jakiś podjazd to męczarnia. W terenie sobie radzi. Ale przyszedł czas na zmiany. Lubie jeździć szybko, co na obecnym "rowerze" nie jest możliwe. Generalnie moje trasy to 70% kostka, asfalt, twarde nawierzchnie, lżejszy teren, 30% to cięższy teren, szybkie jazdy po lesie, trasy z dużą ilością korzeni, gałęzi, nierówności i wzniesień, czasem trochę więcej piachu ( jak ktoś z Lublina, to często trasa Czechów - rajd wokół Zalewu Zemborzyckiego - powrót). I mam niezłą zagwozdkę. Z jednej strony boję się, że gdy kupię MTB jazda po twardym będzie wolna i męcząca jak na wyrobie roweropodobnym, który ujeżdżam teraz. Tym bardziej, że od czasu do czasu chciałbym zrobić dziennie 100 km na niewymagających ścieżkach. Z drugiej strony boję się, że jak kupię Crossa, to wymięknie na bardziej wymagających odcinkach w terenie. Myślałem o tym, żeby kupić Crossa i na przód dać oponę bardziej terenową, co wy na to? Wzrost 173 cm, waga 65 kg. I teraz jest jeszcze taki deal. Chętnie przyjmę używany rower do 900 zł maks LUB wezmę na raty rower NOWY do 2000zł maksymalnie. Czekam na propozycje.
BayerischeMotorenWerke Napisano 28 Kwietnia 2014 Autor Napisano 28 Kwietnia 2014 Pozwolę sobie podbić
Tadeus Napisano 30 Kwietnia 2014 Napisano 30 Kwietnia 2014 Z jednej strony boję się, że gdy kupię MTB jazda po twardym będzie wolna i męcząca jak na wyrobie roweropodobnym, który ujeżdżam teraz. Tym bardziej, że od czasu do czasu chciałbym zrobić dziennie 100 km na niewymagających ścieżkach. Z drugiej strony boję się, że jak kupię Crossa, to wymięknie na bardziej wymagających odcinkach w terenie. I masz całkowitą rację. Dokładnie tak będzie. Kupisz MTB to na trasie żałować będziesz, że nie masz crossa, kupisz crossa to w terenie załować będziesz, żen nie masz MTB. Zmiana opon pomoże tylko trochę - no i nic nie da jeśli nagle zapragniesz zjechać z drogi w głęboki las. Nie ma wyjścia, musisz się na coś zdecydować. No i na lekki MTB bym nie liczył. Wszystkie z grubsza ważą tyle samo - oczywiście mniej niż supermarketowy full
BayerischeMotorenWerke Napisano 30 Kwietnia 2014 Autor Napisano 30 Kwietnia 2014 Jeśli MTB, to hardtail poniżej 15 kg (dobrze by było poniżej 14,5 kg) i na kołach większych niż 26". Na razie w grze są Krossy B2 i R2, Romety RAMBLER 650b 1.0 i RAMBLER 29ER 3.0 i Unibike Fusion Disc i Fusion 29. Z Crossów Evado 3.0, Orkan 4.0 M i Unibike Viper GTS. Czy kupię crossa czy MTB to opony i tak będę musiał zmienić. Niestety, na dwa rowerki mnie nie stać i muszę zdecydować się na półśrodki.
Tadeus Napisano 30 Kwietnia 2014 Napisano 30 Kwietnia 2014 1. Rowery nie ważą, tyle ile widać w specyfikacji. 99% tych wartości jest przekłamana. Dlatego na przykład Giant zupełnie przestał wagi podawać, co tłumaczy na swojej stronie 2. Niektóre z wymienionych przez Ciebie rówerów są okropnie słabe. Serio. Naprawdę polecam dokładne zapoznanie się z ich specyfikacją, nim przez przypadek wydasz dużo pieniędzy na coś nie nadawać się będzie nawet w lekki teren. Jak chcesz 29 cali to chyba nie znajdziesz nic lepszego, niż: http://unibike.pl/fusion29.html http://allegro.pl/polski-rower-gorski-romet-jolene-29-mega-pormocja-i4161633553.html I tych bym się trzymał.Ze wskazaniem na Rometa. Lepiej dostać zadyszki na trasie, niż wybić sobie zęby w terenie.
BayerischeMotorenWerke Napisano 2 Maja 2014 Autor Napisano 2 Maja 2014 I tych bym się trzymał.Ze wskazaniem na Rometa. Lepiej dostać zadyszki na trasie, niż wybić sobie zęby w terenie. No niby tak, ale teren to tylko 30% moich przebiegów, a męczarnia na trasie skutecznie odbiera przyjemność z jazdy. Tym bardziej, że zdarza mi się robić 80 km wycieczki po utwardzonym. Jolene 29 to fajna opcja, jeśli się wymieni dętki na lżejsze a opony na takie, które będą miały mniejsze opory toczenia
BayerischeMotorenWerke Napisano 3 Maja 2014 Autor Napisano 3 Maja 2014 Ze względu na wzrost (173 cm) niestety rezygnuję z 29erów. Już miałem zamawiać Jolene 29er Rock Shox Edition, ale okazało się że w najniższym położeniu siodełka będę ledwo dostawał nogami do ziemi a i przekrok jest za duży jak na mnie. Celuję więc w 650tki i rowerki typu cross. Budżet: 2000 zł Trasy: 70% kostka, asfalt, twarde nawierzchnie, lżejszy teren, 30% to cięższy teren, szybkie jazdy po lesie, trasy z dużą ilością korzeni, gałęzi, nierówności i wzniesień, czasem trochę więcej piachu. Często też wycieczki ~100 km po utwardzonym bez zjazdu w teren.Wzrost: 173 cmTarget: lekkie 650tki i jakieś porządniejsze crossy Liczę na waszą wiedzę i obeznanie w temacie
Tadeus Napisano 3 Maja 2014 Napisano 3 Maja 2014 Do bani ten budżet, do niczego nie pasuje Równo do 2 tys to pewnie głównie: http://nrowery.pl/rowery-2014/mtb-275/makalu-275-al http://nrowery.pl/rowery-2014/cross/caledon-28-db
BayerischeMotorenWerke Napisano 3 Maja 2014 Autor Napisano 3 Maja 2014 Tadeus, dzięki za zaangażowanie w temat czy podniesienie budżetu o 300 złotych załatwi sprawę?
arturkwb Napisano 3 Maja 2014 Napisano 3 Maja 2014 Witam Spróbuje się podłączyć, ponieważ mój post nie spotkał się wielkim odzewem Moje warunki wzrost 180 cm, przekrok 82 cm. Styl jazdy podobny do założyciela postu 70% asfalty i ubite ścieżki 30% piaski szutry, jedyna górka w okolicy. Jeżdżę głównie trasy 1.5 godz. w tempie, rower jest moją maszyną do odchudzania. Na oponach górskich czuję się pewniej jeżdżąc nawet po asfaltach, dziury, krawężniki(pewnie z powodu na wagę 100kg)., Dlatego raczej zrezygnowałbym z crossa Na asfalcie chciałbym osiągać dość przyzwoite prędkości i dlatego myślę, że w góralu zmieniłbym opony i z czasem tarcze z przodu na takie jak jak w crosie. Opony 29 albo 27,5. I tu dochodzę do setna problemu myślałem o 29-ach unibike i Romet jolene 29er(http://www.bikko.pl/...ox-edition.html). Jaką ramę wybrać? Romet 18” ma przekrok 84cm 16” 77cm, ale długość ramy tylko 580mm. Według kalkulatorów rama dla mnie to 19” Miałem okazję przejechać się na Liberze Tasso rozmiar 19” i praktycznie siedziałem na ramie, myślę, że w innych rowerach będzie podobnie? Dodatkowo moje odczucia z jazdy na tasso pozycja bardzo komfortowa, ale rozbujać rower to ciężka sprawa, dodatkowo wrażenie, że kierownica ciężko się obraca zwalam to na karb potężnych terenowych opon, sam jeżdżę na semislickach 26” i dlatego tli mi się myśl o 27.5 .Może macie swoje sugestie w kwestii rowerów z odpowiednim dla mnie przekrokiem i długością ramy, nie wykluczam ramy damskiej, ale nie spotkałem się z taką w rowerach do 2000zł. Problem z wyborem jest ogromny, bo w tej cenie można znaleźć unibike na 27.5. Po paru zjazdach z górek chyba zaczęło mi zależeć na hamulcach tarczowych, bo ostatnio zjeżdżając z górki i panicznie hamując moimi v-breikami zerwałem linkę, a prędkości nie wytracałem. p.s. Libera(http://www.limber.pl/2013_bike_tasso.php) i jolene 16” mogę mieć za 1700zł co wydaje się przyzwoitą cena za te rowery. Moja mądrość wynika ze studiowania forum od dwóch tygodni, tak, więc wielkie dzięki osobą udzielającym się na forum.
Tadeus Napisano 3 Maja 2014 Napisano 3 Maja 2014 podniesienie budżetu o 300 złotych No, da ci dostęp do oferty Unibike, która między 2000-2300 jest ciężka do pobicia. A co do kolegi, który się dokleił. Przyznam, że trochę się w tekście zgubiłem. Za dużo tam pytań z różnych dziedzin. Możesz jakoś wyszczególnić o co właściwie pytasz? Jeśli pasuje ci Jolene to jest bardzo spoko, jak za takie pieniądze.
BayerischeMotorenWerke Napisano 3 Maja 2014 Autor Napisano 3 Maja 2014 No, da ci dostęp do oferty Unibike, która między 2000-2300 jest ciężka do pobicia. Masz na myśli Evolution 27.5?
arturkwb Napisano 3 Maja 2014 Napisano 3 Maja 2014 W takim razie przepraszam J Z Jolene problem jes z wyborem rozmiaru ramy, 16” ma dobry przekrok ale nie wiem czy dlugość ramy 580mm będzie dobra a 18” jak pisałem ma 84cm przekroku co wyklucza ten rower. Z drugiej strony16” przy 180cm to brzmi trochę dziwnie. Nie mam możliwości przymierzyć się do nich i to tyle. Druga wątpliwość to czy przy 180cm wzrostu 29er nie będzie na mnie wizualnie za duży, dlatego zastanawiam się czy nie koła 27.5. Pozdrawiam
BayerischeMotorenWerke Napisano 4 Maja 2014 Autor Napisano 4 Maja 2014 Mój ostateczny budżet to 2500 zł czy w tej cenie znajdę jakieś lepsze 650tki niż Unibike Evolution 27.5? Chodzi mi o rower, przez który nie wypluję płuc na trasie. Nie będę jeździł też po górach czy jakimś ekstremalnym terenie, więc jeśli znajdziecie jakiegoś crossa, który po wymianie opon i widelca nada się w teren to też będzie super opcja
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.