Skocz do zawartości

[1999] Genesis MTB 27.5" Solution 3.0

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Chciałbym dokonać zakupu pierwszego roweru, a niestety w tym temacie jestem kompletnie zielony.

Rower będzie mi służył w 99% do jazdy po mieście (głównie dojazd do pracy) i to głownie po ścieżkach rowerowych. Mam 35 lat, mój wzrost to około 180cm i 85kg :)

Byłem dziś w salonie Intersport, mają w ofercie rowery firmy Genesis. Spodobał mi się model Solution 3.0 (bardzo fajne malowanie, lekki, tarcze hydrauliczne, na osprzęcie się nie znam więc wybieram wzrokiem). Przeglądałem Allegro i trafiłem na taką ofertę:

ROWER MTB 29er CROSS DEORE 18` HYDRAULIKA + KROSS - 1649zł

Wiem, że te rowery różnią się wielkością kół. Zastanawiam się czy dla mnie laika zauważę różnicę miedzy tymi modelami i czy jest sens płacić 2000zł czy kupić tego za 1649zł?. Generalnie nie chciałbym przekroczyć 2000zł, ale jeśli mogę wydać mniej i dostać to samo to chętnie tak zrobię.

Czy jest w ogóle sens kupowania takiego roweru na dojazdy do pracy? (nie ukrywam, że takie mi się podobają, a na typowo miejskim się nie widzę)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...