Skocz do zawartości

[do 1500zł] Rower miejski/uniwersalny.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jako, że jest to mój pierwszy post to chciałbym przywitać wszystkich forumowiczów.

Aktualnie posiadam klasyka GT Timberline na ramie CR MO. Jestem z niego bardzo zadowolony, nigdy mnie nie zawiódł. W parze z amortyzatorem Rock Shox Judy XC i osprzętem (w dużej mierze) Shimano STX RC bardzo przyjemnie się nim jeździ.

Przyznam jednak, że do jazdy rekreacyjnej czy przy zwykłej jeździe miejskiej zaczyna mi brakować wygodnej sylwetki, sakwy do której mogłbym wrzucić zakupy czy błotników i osłonek na napęd abym mógł dojechać do pracy bez konieczności uzbrajania spodni w klamerki :-)

W konsekwencji noszę się z zamiarem zakupienia drugiego jednośladu.

Moje wymagania:

• Rama: 19 cali (mam ok 173 cm wzrostu)
  • Typ ramy: męska
  • Napęd: preferowałbym mało kłopotliwy napęd Nexus 7
  • Amortyzator: nie jest obligatoryjny
  • Wyposażenie dodatkowe: koniecznie błotniki, stelaż pod sakwy i nóżka rowerowa, dynamo nie jest konieczne - w dobie technologii LED wręcz zbędne
  • Hamulce: preferuję V-brake

Moje typy:

http://www.arkus.sklep.pl/rower-romet-art-noveau-czarny-2013-p-4771:0b5ebb5e6b8c46d77809b7ee6c5aec13.html

Proszę o opinię czy znajdę coś ciekawszego niż ten Romecik ;-)?

Napisano

Z nowych w tym budżecie to raczej nie.

W dobie technologii LED, do zasilania oświetlenia, bezoporowe (nie myl z tzw. butelkowym) dynamo w przedniej piaście (jak we wspomnianym Romecie) jest nadal najlepszym rozwiązaniem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...