Skocz do zawartości

[~1000zł-1200zł] Używany cross

Rapik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Poszukuję crossa (w większości jeżdżę po szosie) do 1000/1200 zł.

Mam 180cm wzrostu, 65kg wagi, więc potrzebuję ramy w okolicu 20".

Z racji tego że budżet nie jest zbyt duży, jestem skłonny kupić rower używany.

Możecie zaproponować coś z Allegro np. z bierzących ofert?
Z tego co wyczytałem w tym przedziale cenowym dobrze żeby rower był na osprzęcie Alivio ?

Myślę o tej sztuce Kandsa, jednak na mój wzrost rama 21" będzie chyba za duża..

http://olx.pl/oferta/super-szybki-rower-kands-maestro-28-alivio-gratisy-CID767-ID5IGXh.html#3885e54aff

Napisano

Nie wiem jak obecnie, ale w zeszłym roku widziałem sporo ciekawych aukcji z crossami w przedziale 1000-1300zł bo sam w tej kwocie szukałem.

Finalnie trafił mi się 2 letni Zethos w pięknym stanie za 850zł :laugh:  z wymienionym napędem - nowa korba Deore, łańcuch i kaseta Sram.

Szukaj dalej. Ogłoszenie które podałeś niewarte zachodu bo nówkę można mieć dokładając 200zł.

Może warto jednak kupić nówkę? Jeśli nie znasz się na osprzęcie, nie potrafisz zdiagnozować stanu oraz zużycia to będzie to o wiele lepsze rozwiązanie.

Napisano

Tak też zrobię prawdopodobnie, ale wiadomo - każdy by chciał jak najtaniej.

Gdyby jednak ktoś mógłby podesłać jakieś ciekawe oferty w podobnych kwotach - będę wdzięczny.

W ostateczności kupię tego Kandsa nowego.

Napisano

To już się pogubiłem - warto w takim razie dołożyć do tych manetek Acery, czy brać 2013 z Alivio :)

Napisano

Acera, czyli manetki z 2014 r. są gorsze, ale (przynajmniej teoretycznie) kilka innych rzeczy jest w tym modelu lepszych. Osobiście polowałbym na model z 2013 r., ale jeśli kupisz 2014, to nic złego się nie stanie (nie przepłacisz).

Napisano

Nie produkuje się już na bieżąco manetek Alivio pod 3x8 (są już tylko pod 3x9), dlatego w nowej wersji musieli dać o klasę gorsze (Acera).

Napisano

Jeden jest wersja 2013 drugi wersja 2014 więc zachodzą tam wyżej opisane różnice :)

Ale to nie są duże różnice, więc bierz ten, który ci się bardziej podoba.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...