Skocz do zawartości

[tenis] Kupno rakiety do tenisa

pyra121

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Widzę że trochę stary temat, ale jeśli mogę Ci coś doradzić to nie bierz rakiet w granicach 100zł.. tu nie chodzi o to że musisz mieć od razu Yonexa za 800zł, ale tak w granicach 200zł zacznij coś myśleć. Ja za swoją średniej klasy do badmintona Yonexa dałem ponad 100zł, a to tylko badminton..

Napisano

Popieram. 

Wprawdzie złej baletnicy przeszkadza i rąbek spódnicy, ale jednak duże znaczenie ma dobór rakiety. Grając różnymi widziałem sporą różnicę w popełnianych błędach. Najlepiej grało mi się pożyczoną kiedyś rakietą HEAD, niestety nie znam modelu. Akurat jutro wracam na kort po kilkuletniej przerwie. Dostanę po dupie.

Napisano

Jedno, to że precyzji w ogóle nie ma w rękach. Drugie, że byłem, jak przyklejony do kortu. Dopiero po namyśleniu ruszałem do piłki. A trzecie, że myślałem o jakichś kłopotach i nie mogłem się skoncentrować. Jak mi się już udało i przeciwnik zaczął psuć i wygrywałem seta 4:0, to znów zacząłem myśleć o czym innym i skończyłem go 4:6. Kolejny - trzeci set przegrywałem 1:5 i udało mi się doprowadzić do 6:5, żeby przegrać 6:7. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...