deen Napisano 15 Kwietnia 2014 Napisano 15 Kwietnia 2014 Witam,Szukam roweru który nadawał się będzie do jazdy po leśnych duktach i po różnego rodzaju drogach, żwirowych, asfaltowych itp.Zależy mi na dopasowaniu odpowiedniej ramy do mojego wzrostu (190cm) i osprzętu który podoła przy obciążeniu 110-115 kg (tyle mniej więcej ważę) Czy da się znaleźć coś rozsądnego w tych pieniądzach? chciałbym nowy rower, mogę trochę przekroczyć w/w budżet
mklos1 Napisano 15 Kwietnia 2014 Napisano 15 Kwietnia 2014 1) http://unibike.pl/crossfirediscgts.html Nieco bardziej komfortowy i z ogumieniem bardziej ukierunkowanym pod drogi ubite i łagodny teren. 2) http://unibike.pl/fusion29.html Bardziej sportowa pozycja, w razie czego można założyć węższe ogumienie i będzie lepiej sunąć po drodze, niestety pozycji za kierownicą nie da się zmienić na lżejszą bez zmiany mostka.
deen Napisano 15 Kwietnia 2014 Autor Napisano 15 Kwietnia 2014 Wielkie dzięki za pomoc, niespecjalnie znam się na rowerach ale chciałbym do minimum wyeliminować bóle kręgosłupa po długiej jeździe na rowerze, więc pewnie pozycja za kierownicą w tym przypadku ma spore znaczenie. Opcja numer 1 byłaby chyba bardziej wskazana dla mnie? chyba, że każdy z użytkowników jednośladów cierpi na dający się we znaki kręgosłup ?
mklos1 Napisano 15 Kwietnia 2014 Napisano 15 Kwietnia 2014 Druga opcja odpada w takim razie zupełnie. Nie należy mylić problemów z kręgosłupem z bólem "wiotkich" pleców. Generalnie na to pierwsze to tylko rower trekingowy prawdopodobnie. Co do drugiego, to po pewnym czasie plecy się wzmacniają i jest ok.
deen Napisano 15 Kwietnia 2014 Autor Napisano 15 Kwietnia 2014 Tutaj był link do sklepu który chyba nie jest pożądany na forum, więc go usunąłem Chodziło o rower KROSS LEVEL A4 2013 i opinie na jego temat.
Dudi353 Napisano 15 Kwietnia 2014 Napisano 15 Kwietnia 2014 Ja obecnie składam rower właśnie pod twoje wymagania tylko, że w wersji mocno przełajowej. Rama crossowa (Accent Shannon), sztywny widelec, kiera prosta/baranek, napęd single-speed. W cenie do 2000zł mógłbyś jeszcze taki rower wzbogacić o wielobiegowy napęd Dla Ciebie jak najbardziej polecam rowerek crossowe, na mocnych i niestety trepowatych kołach z hamulcami tarczowymi. Polecam złożyć samemu Jeśli chcesz mogę Ci zaoferować pomoc Powodzenia!
deen Napisano 15 Kwietnia 2014 Autor Napisano 15 Kwietnia 2014 Dzięki za odpowiedź i zaoferowaną pomoc , problem w tym, że jestem z tych którzy chcą mieć rower od razu i w całości (takiego gotowca) bez zbędnego angażowania się w proces składania
rufjan Napisano 16 Kwietnia 2014 Napisano 16 Kwietnia 2014 cześć, ja mam podobny dylemat z wyborem roweru, większość moich tras to wątpliwej jakości asfalt, szuter i drogi leśne, wszytsko okolice Bolimowskiego Parku Krajobrazowego, mam 194 cm i ok 105kg, koło wolałbym większe, niż mniejsze, jazda w 80% rekreacyjna po wytyczonych trasach interesuje mnie tylko i wyłącznie zakup NOWEGO roweru, kwota to MAX. 2000zł + - 10%, nie chcę dozbierać i kupować wyższej półki W tych widełkach udąło mi się znaleźć:Medano Vanity V.3 (1850zł), Unibike Crossfire i Viper gts 1650 i 1890zł), Staiger Daytona Sportline (2100zł), Kross Seto 2013 (1699zł, sztywniak amor ew. można w przyszłosci dodać, (jedyny z tarczówkami w zestawie ..i lekki! ), i Kross evado 3.0 (1990zł) Ciekaw jestem Waszej opinii na ten temat, ew. inne propozycje są mile widziane. Zależy mi głównie na możliwie niskiej wadze, dobrej , rozwojowej ramie i w miarę ogarniętym amrotyzatorze, poźniej na manetkach i przerzutkach, z korbą na końcu. Hamulce raczej V-ki, bo chcę robić przy rowerze wszystko samemu, nie zamierzam też jeździć w niepogodę, tym bardziej ścigać się, no ale jakby juz były, no to trudno Nie wiem czy chcę mtb29" ze względu na wagę, ale moze coś ciekawego ktoś podsunie?Pozdro!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.