Skocz do zawartości

[2000zł] rower do lasu i do miasta

deen

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,
Szukam roweru który nadawał się będzie do jazdy po leśnych duktach i po różnego rodzaju drogach, żwirowych, asfaltowych itp.
Zależy mi na dopasowaniu odpowiedniej ramy do mojego wzrostu (190cm) i osprzętu który podoła przy obciążeniu 110-115 kg (tyle mniej więcej ważę) :)
Czy da się znaleźć coś rozsądnego w tych pieniądzach? chciałbym nowy rower, mogę trochę przekroczyć w/w budżet :)

Napisano

Wielkie dzięki za pomoc, niespecjalnie znam się na rowerach ale chciałbym do minimum wyeliminować bóle kręgosłupa po długiej jeździe na rowerze, więc pewnie pozycja za kierownicą w tym przypadku ma spore znaczenie. Opcja numer 1 byłaby chyba bardziej wskazana dla mnie? chyba, że każdy z użytkowników jednośladów cierpi na dający się we znaki kręgosłup ?:)

Napisano

Druga opcja odpada w takim razie zupełnie. Nie należy mylić problemów z kręgosłupem z bólem "wiotkich" pleców. Generalnie na to pierwsze to tylko rower trekingowy prawdopodobnie. Co do drugiego, to po pewnym czasie plecy się wzmacniają i jest ok.

Napisano

Tutaj był link do sklepu który chyba nie jest pożądany na forum, więc go usunąłem :)

Chodziło o rower KROSS LEVEL A4 2013 i opinie na jego temat.

Napisano

Ja obecnie składam rower właśnie pod twoje wymagania tylko, że w wersji mocno przełajowej. Rama crossowa (Accent Shannon), sztywny widelec, kiera prosta/baranek, napęd single-speed. W cenie do 2000zł mógłbyś jeszcze taki rower wzbogacić o wielobiegowy napęd ;) Dla Ciebie jak najbardziej polecam rowerek crossowe, na mocnych i niestety trepowatych kołach z hamulcami tarczowymi. Polecam złożyć samemu :P Jeśli chcesz mogę Ci zaoferować pomoc :) Powodzenia!

Napisano

Dzięki za odpowiedź i zaoferowaną pomoc :), problem w tym, że jestem z tych którzy chcą mieć rower od razu i w całości :) (takiego gotowca) bez zbędnego angażowania się w proces składania :D

Napisano

cześć, ja mam podobny dylemat z wyborem roweru, większość moich tras to wątpliwej jakości asfalt, szuter i drogi leśne, wszytsko okolice Bolimowskiego Parku Krajobrazowego, mam 194 cm i ok 105kg, koło wolałbym większe, niż mniejsze, jazda w 80% rekreacyjna po wytyczonych trasach

interesuje mnie tylko i wyłącznie zakup NOWEGO roweru, kwota to MAX. 2000zł + - 10%, nie chcę dozbierać i kupować wyższej półki ;)
W tych widełkach udąło mi się znaleźć:
Medano Vanity V.3 (1850zł), Unibike Crossfire i Viper gts 1650 i 1890zł), Staiger Daytona Sportline (2100zł), Kross Seto 2013 (1699zł, sztywniak amor ew. można w przyszłosci dodać, (jedyny z tarczówkami w zestawie :P  ..i lekki! :D), i Kross evado 3.0 (1990zł)

Ciekaw jestem Waszej opinii na ten temat, ew. inne propozycje są mile widziane.

Zależy mi głównie na możliwie niskiej wadze, dobrej , rozwojowej ramie i w miarę ogarniętym amrotyzatorze, poźniej na manetkach i przerzutkach, z korbą na końcu. Hamulce raczej V-ki, bo chcę robić przy rowerze wszystko samemu, nie zamierzam też jeździć w niepogodę, tym bardziej ścigać się, no ale jakby juz były, no to trudno :P
Nie wiem czy chcę mtb29" ze względu na wagę, ale moze coś ciekawego ktoś podsunie?

Pozdro!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...